Veilig Thuis: advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling

Hoe kan ik een Veilig Thuis organisatie vinden in mijn buurt

Overal in Nederland zijn Veilig Thuis organisaties. Veilig Thuis is te bereiken via het landelijke telefoonnummer 0800 2000 (gratis). Na het inspreken van gemeente/woonplaats wordt u direct doorverbonden met Veilig Thuis in uw eigen regio.

Veilig Thuis is altijd bereikbaar

(7 dagen per week, 24 uur per dag). Bekijk ook eens de website van Veilig Thuis (Deze link gaat naar een externe website).

Wat doet Veilig Thuis?

  • Advies over wat u zelf kunt doen als er (misschien) sprake is van huiselijk geweld of kindermishandeling;
  • Iedereen kan een melding doen bij Veilig Thuis over huiselijk geweld of kindermishandeling of een vermoeden daarvan;
  • Veilig Thuis onderzoekt wat er aan de hand is;
  • Veilig Thuis doorbreekt onveilige situaties en zet mensen in beweging;
  • Veilig Thuis organiseert de juiste hulp.

Wat gebeurt er als u belt?

Huiselijk geweld komt helaas veel voor in Nederland. Het is zelfs de meest voorkomende vorm van geweld. U bent dus niet de enige die het overkomt. Er is dus niets om u voor te schamen.

Veilig Thuis is er voor advies en hulp rond huiselijk geweld en kindermishandeling. Bij Veilig Thuis kunnen mensen terecht die hulp zoeken of zich zorgen maken over anderen.

U kunt bellen voor advies of hulp. U krijgt een medewerker aan de lijn, die goed naar uw verhaal luistert. Deze medewerker zet uw verhaal op een rij, beantwoordt vragen en geeft advies. Ook kijkt de medewerker samen met u of er professionele hulp nodig is en welke hulp dan het beste is. Als u twijfelt, bel dan anoniem voor advies. Want anders gebeurt er niets en gaat het geweld gewoon door.

Veilig Thuis Zuid Limburg
Postbus 2022
6160 HA Geleen
contact@veiligthuiszl.nl