Valkenburg verkoopt

Hieronder vindt u een overzicht van alle beschikbare percelen in Valkenburg aan de Geul: 

Landgoed Kasteel Oost

Een van de meest iconische gebouwen van Valkenburg wacht op een nieuwe invulling. In opdracht van Gemeente Valkenburg aan de Geul, is Klement Rentmeesters op zoek naar de juiste partij om dit complex nieuw leven in te blazen.

Net buiten het bruisende centrum van de stad en aan het startpunt van de fiets- en wandelroutes richting het buitengebied, ligt het Landgoed Kasteel Oost langs de Oosterweg. De eerste indruk is direct imposant! Het prachtige monumentale toegangshek wordt geflankeerd door pilaren met daarop twee stenen leeuwen. De centrale zichtas leidt tot het fraaie aanzicht van de Okerkleurige gevel van het kasteel.

Het complex bestaat uit het hoofdgebouw aan de zuidkant, de twee vleugels met meerdere woningen en een grote schuur, het als taverne verhuurde koetshuis met speeltuin en bijgebouw ‘D’n Hoof’ dat in gebruik is door een maatschappelijke instelling.

De gemeente Valkenburg aan de Geul is al sinds 1950 eigenaar van het complex en verhuurde de woningen en bedrijfsruimten. Nu is het complex toe aan een nieuwe invulling en biedt de gemeente het landgoed middels een vrijwillige openbare verkoop bij inschrijving te koop aan.

Namens de gemeente voert Klement Rentmeesters de zoektocht uit naar de meest geschikte partij die (binnen de voorwaarden die er worden gesteld) de juiste condities kan bieden om het stokje aan over te dragen.

Eenieder wordt uitgenodigd via Klement Rentmeesters en graag uiterlijk op 1 oktober a.s. welke initiatieven qua gebruik en ontwikkeling in te dienen, binnen de daarvoor geldende kaders en randvoorwaarden.

Via deze link naar de website van Klement Rentmeesters (Deze link gaat naar een externe website) kunt u nadere informatie over Landgoed Kasteel Oost en het verkoopproces krijgen.