Duurzaamheid

Als gemeente werken we mee aan de nationale en internationale afspraken die er zijn gemaakt. Op nationaal niveau omschrijft het Klimaatakkoord het doel om de uitstoot van CO2 in Nederland met 49% terug te dringen ten opzichte van 1990. Hiermee wil de Nederlandse overheid voldoen aan de afspraken die internationaal zijn gemaakt in het klimaatakkoord van Parijs in 2015. Dit is nodig om onomkeerbare klimaatverandering tegen te gaan. Klimaatverandering heeft namelijk grote gevolgen voor mens, natuur en milieu. Bijvoorbeeld meer overlast door extreem weer of een tekort aan drinkwater en voedsel.

De veranderingen in ons doen en laten, die nodig zijn om deze doelen te bereiken, raken ons allemaal. We staan voor een reeks beslissingen die van invloed zijn op hoe we wonen, ons verplaatsen, wat we eten en de producten die we kopen. Samenwerking tussen burgers, bedrijven en overheden is essentieel binnen deze transitie. Daarom wordt binnen de gemeente duurzaamheid steeds meer verankerd in het beleid.

Samenwerken?

Graag stimuleren wij inwoners, ondernemers en organisaties om samen onze ambities waar te maken. Met goede ideeën en plannen kunt u via 14 043 of info@valkenburg.nl contact met ons opnemen. Verder staan op de website al de nodige tips en adviezen hoe u zelf aan de slag kunt!

Veel gezocht

Meer duurzaamheid