Beweegmakelaar

Via uw huisarts of een andere zorgverlener kunt u worden doorverwezen naar de beweegmakelaar.

Wat doet de beweegmakelaar?

De beweegmakelaar komt in actie zodra een cliënt door bijvoorbeeld een huisarts, een tandarts of een fysiotherapeut geadviseerd wordt contact op te nemen met de beweegmakelaar. De beweegmakelaar is er voor mensen met lichte lichamelijke problemen die meer zouden moeten bewegen. De beweegmakelaar is er ook voor mensen die problemen hebben als gevolg van ingrijpende gebeurtenissen zoals verlies van werk, een zieke partner, het overlijden van een dierbare of eenzaamheid door het wegvallen van contacten. Samen met de cliënt gaat de beweegmakelaar op zoek naar een activiteit die het beste bij hem of haar past en het welbevinden van hem of haar verhoogt.

Hoe maakt u een afspraak?

Wanneer uw wordt doorverwezen naar de beweegmakelaar kunt u op twee manieren in contact komen:

  • De beweegmakelaar neemt contact met u op.
  • U neemt contact op met de beweegmakelaar door te bellen of te mailen.
    De beweegmakelaar is van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.30 uur te bereiken telefoonnummer 06 - 50 96 95 20 of via e-mail beweegmakelaar@valkenburg.nl

Als de cliënt weet wat hij of zij wil gaan doen, dan helpt de beweegmakelaar ook met het aanmelden voor de activiteit. Als de cliënt het prettig vindt dat de beweegmakelaar de eerste keer meegaat naar de activiteit, dan is dat ook mogelijk.

Welke activiteiten zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten activiteiten beschikbaar in Valkenburg aan de Geul. Van samen eten tot vrijwilligerswerk, het bezoeken van een museum, sporten en deelname aan een huiskamer. Met de cliënt bespreekt de beweegmakelaar welke activiteit het beste bij hem of haar past. Kijk hiervoor ook eens op onze sociale kaart.

Kosten?

De inzet van de beweegmakelaar is gratis. Er kunnen wel kosten verbonden zijn aan de activiteit die de cliënt kiest. Deze kosten zijn voor rekening van de cliënt.