Milieupas

Informatie over uw Milieupas

Milieuparken

De milieupas geeft in combinatie met een geldig legitimatiebewijs toegang tot de milieuparken. Huishoudelijk afval dat afkomstig is van het op deze pas vermelde adres kunt u (veelal gratis) aanbieden bij de milieuparken.
Bedrijven mogen geen afval aanbieden op de milieuparken.

Wanneer iemand in uw omgeving (bijvoorbeeld een familielid) het afval voor u wil wegbrengen mag dat met uw pas, zolang het aangeboden afval maar van uw adres afkomstig is. Ook dan is legitimatie van de bezoeker verplicht.

Ondergrondse restafvalcontainers

Wanneer u voor het aanbieden van restafval bent aangewezen op het gebruik van een ondergrondse restafvalcontainer, dient u voor het openen van de container uw milieupas te gebruiken.

Geldigheid

De pas heeft geen einddatum en is onbeperkt geldig. Bij een eventuele verhuizing wordt deze pas geblokkeerd en ontvangt de nieuwe bewoner een nieuwe pas. U hoeft de pas dus niet achter te laten in de woning.

Digitale milieupas

Via de Milieu App beschikt u over een digitale milieupas op uw smartphone. Download de Milieu App gratis via de App Store (lOS) (Deze link gaat naar een externe website) of de Google Play Store (Android) (Deze link gaat naar een externe website). De digitale milieupas is alleen geschikt voor gebruik op de milieuparken en werkt niet bij de ondergrondse containers.

Pas aanvragen

Bij verlies of diefstal van uw milieupas kunt u hier (Deze link gaat naar een externe website) een nieuwe pas aanvragen. Het aanvragen van een milieupas is gratis. De oude milieupas wordt automatisch geblokkeerd, het is daarom niet mogelijk om meerdere passen in gebruik te hebben voor één adres.
Bij verhuizing ontvangt u automatisch een milieupas en afvalkalender op uw nieuwe adres (indien uw verhuizing bij de gemeente bekend is).