GFT-afval

Wat is GFT-afval? GFT-afval staat voor groente-, fruit- en tuinafval: alle ongekookte groente, fruit en klein tuinafval zoals bladeren, bloemen en planten.
Het GFT-afval wordt in de gemeente Valkenburg aan de Geul aangeboden in een GFT-emmer of GFT-container.

Snoeiafval

U kunt uw snoeiafval op de milieuparken gratis aanbieden. Onder snoeiafval verstaan we takken van bomen en struiken uit uw tuin.

Per huishouden mag u wekelijks 2 bundels van 150 cm lang, maximaal 50 cm doorsnede en maximaal 25 kilo aanbieden naast uw groene emmer of container. Takken mag u ook in de groene emmer of container doen. Maak ze dan wel klein genoeg, zodat de emmer of container nog sluit en gemakkelijk geleegd kan worden.

GFT-container

In elke woning dient een GFT-emmer van 25 liter aanwezig te zijn. Treft u geen emmer aan als u de woning betrekt? Spreek dan eerst de vorige eigenaar of vorige huurder aan. De emmer hoort bij de woning en moet bij verhuizen worden achtergelaten. Pas als dit geen resultaat oplevert, kunt u vragen om een vervangende emmer.

Grotere GFT-containers van 140 of 240 liter horen niet standaard bij elke woning. Indien u een dergelijke grotere container wil hebben, kunt u die tegen betaling van administratieve kosten, krijgen. Ook deze container dient bij verhuizing in de woning achter te blijven.
Heeft u een kapotte GFT-emmer of GFT container? Ga dan naar de pagina GFT-emmer of GFT-container kapot.

Heeft u een kapotte GFT-emmer of GFT container? Ga dan naar de pagina GFT-emmer of GFT-container kapot.

Kosten

  • Het aanvragen van een vervangende 25 liter GFT emmer is gratis.
  • Het aanvragen van een 140 liter container kost € 34,-.
  • Het aanvragen van een 240 liter container kost € 45,-.

Voorwaarden

Om een GFT-emmer/container aan te vragen, dient u ingeschreven te staan op een woonadres in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Op inzameldagen mag u slechts één GFT-emmer/container buiten zetten. Heeft u meer GFT-afval? Bewaar dat dan voor de volgende inzamelronde of breng het naar het milieupark.

Aanpak

U wilt graag een grotere container dan de standaard 25 liter GFT-emmer. Als u in het bezit bent van een Digi-D vraagt u via onderstaande opties een nieuwe GFT-container aan:

Lukt het niet om de container met Digi-D aan te vragen? Maak dan een afspraak via telefoonnummer 14-043 met het KCC.