Valkenburg werkt aan West

Valkenburg werkt aan west - Foto

Start project ‘Valkenburg werkt aan West’

Kansen in kaart brengen

Het historisch centrum en het winkelgebied in Valkenburg hebben de afgelopen jaren een fikse facelift ondergaan. Een volgende stap is nu de herontwikkeling van Valkenburg – West. Hier komen wonen, bedrijvigheid en recreëren bij elkaar. In het gebied “Valkenburg West” zien wij veel kansen om de samenhang, kwaliteit en bereikbaarheid te verbeteren. Daarom willen we hier een visie voor ontwikkelen.

Informatie uit het gebied

Wij zijn inmiddels gestart met een aantal onderzoeken die een belangrijke basis vormen voor de uiteindelijke visie. Aanvullend daarop komen we graag in contact met u. Hoe kunnen we het gebied als geheel aantrekkelijker maken? Hoe wordt het gebied gebruikt? Zou het in de toekomst anders gebruikt kunnen worden? Wat zijn uw ideeën en verschillende behoeftes? Wat zijn volgens u verborgen pareltjes en waar ziet u nog kansen?

Onderzoek op locatie

Daarom starten onderzoekers Bart Dohmen en de kaartenmakers Remy Kroese en Marlies Vermeulen van Dear Hunter vanaf 19 maart met een onderzoek op locatie. Remy en Marlies verblijven hiervoor twee maanden op vrijdag en zaterdag in een container op Plein 15 februari (Plenkertstraat, links naast het kerkje). Door zelf op de plek aanwezig te zijn, kunnen zij de lokale opgaves bestuderen en in kaart brengen. Als bewoner kunt u op vrijdag of zaterdag zo bij hen aankloppen of, als u zeker wilt zijn dat u ze aantreft, vooraf een afspraak maken via info@dearhunter.eu
Bart zal contact opnemen met verschillende ondernemers in Valkenburg West. Ondernemers kunnen natuurlijk Bart zelf ook benaderen via bdohmen@tdacint.nl

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Over de resultaten van deze onderzoeken houden wij u graag op de hoogte. Wilt u meer weten? Meldt u zich dan aan voor de gratis nieuwsbrief ‘Valkenburg werkt aan West’.