Valkenburg werkt aan West

Valkenburg werkt aan west - Foto

Participatiedag zaterdag 6 november 2021

Kansen in kaart brengen

Het historisch centrum en het winkelgebied in Valkenburg hebben de afgelopen jaren een fikse facelift ondergaan. Een volgende stap is nu de herontwikkeling van Valkenburg – West. Hier komen wonen, bedrijvigheid en recreëren bij elkaar. In het gebied “Valkenburg West” zien wij veel kansen om de samenhang, kwaliteit en bereikbaarheid te verbeteren. Daarom willen we hier een visie voor ontwikkelen.

Deze visie is bijna klaar. Maar niet voordat we deze nog een keer met inwoners hebben bekeken. Deze visie is namelijk een visie op hoofdlijnen - ze geeft in grote lijn weer hoe verschillende onderdelen uit het gebied in de toekomst ontwikkeld kunnen worden. Vaak zal de visie heel eenvoudig toe te passen zijn en lijken bepaalde keuzes vanzelfsprekend. Soms is er nog extra onderzoek nodig om te weten wat nu de beste manier is om de visie om te zetten in daadwerkelijke plannen.

Wandelroute door Valkenburg West: Participatiedag zaterdag 6 november 2021

Vóórdat de definitieve visie ter vaststelling naar de raad en het college van burgemeester en wethouders gaat, willen we de concept visie met uw input verbeteren. Als u geïnteresseerd bent in de concept visie, ontvangt u een wandelroute door Valkenburg-West die u zelfstandig kunt volgen. Onderweg zijn er verschillende ‘stops’ waar de concept visie verder toegelicht wordt en waar u gevraagd wordt om samen met ons de concept visie te verdiepen en te verbeteren.
 

Interesse? Schrijf u in!

U kunt zich nu al inschrijven! U kunt alleen komen, maar zeker ook met partner, vriend of vriendin, gezin of buurvrouw/man. Omdat u de wandeling zelfstandig loopt kunt u zelf kiezen hoe laat u begint, als het maar tussen 13:00 uur en 15:00 uur is. Houd er rekening mee dat de wandeling zo’n twee uur in beslag zal nemen. Voor koffie en thee wordt uiteraard gezorgd. Doet u mee? Schrijf u vóór 1 november in via communicatie@valkenburg.nl. U ontvangt dan snel verdere details zoals de (start)locatie!

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Over de resultaten van deze onderzoeken houden wij u graag op de hoogte. Wilt u meer weten? Meldt u zich dan aan voor de gratis nieuwsbrief ‘Valkenburg werkt aan West’.