Verduurzaam Je MKB

VerduurzaamJeMKB

Logo Verduurzaam Je MKB

VerduurzaamJeMKB helpt MKB’ers binnen Valkenburg aan de Geul met verduurzaming en het besparen van kosten en energie. Hierbij wordt u als MKB’er (zover als u zelf wenst) begeleidt van adviesgesprek tot complete installatie. Het ontzorgingsprogramma is in het leven geroepen zodat u op uw bedrijfsvoering kunt focussen en alle relevante informatie over verduurzaming van uw pand voor u geregeld wordt. Op deze wijze kunt u efficiënt en snel beslissingen maken en stappen zetten. VerduuzaamJeMKB wordt uitgevoerd door Stichting Groene Economie Limburg en deelnemende partners.

In maart 2024 is afgetrapt met een startbijeenkomst over dit uitgebreide ontzorgingsprogramma én is ook de hieraan gekoppelde gemeentelijke subsidieregeling toegelicht.

Subsidieregeling VerduurzaamJeMKB gemeente Valkenburg aan de Geul

Voor MKB-bedrijven gevestigd in de gemeente Valkenburg aan de Geul wordt een deel van de kosten vergoed van de advisering ten aanzien van verduurzaming door de stichting Groene Economie Limburg.

  • Subsidie van 80% van de kosten voor energiescans/advisering, professionele ondersteuning en voorbereiding van energiemaatregelen. Dit betreft een eenmalige bijdrage tot maximaal € 2.000,- .
  • De subsidieregeling wordt uitgevoerd door de stichting Groene Economie Limburg. Bij toekenning vindt directe verrekening plaats met de factuur. U hoeft dit geld niet voor te schieten.
  • De subsidieregeling is niet van toepassing op de aanschaf en/of installatie van energiemaatregelen.

Er is €200.000,- beschikbaar gesteld voor deze subsidie. Hiervoor geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt en op = op. Stichting Groene Economie Limburg geeft duidelijk aan wanneer de pot voor 80% op is, dan wordt dat zowel door hun als op deze webpagina vermeld.

Vindt meer informatie en meldt u aan voor VerduurzaamJeMKB op: groene-economie.com (Deze link gaat naar een externe website).