Valkenburg aan de Geul op weg naar een duurzame wereld mét de Sustainable Development Goals

Hoe wil jij dat de wereld eruitziet in 2030? Eind september 2015 is er door de Verenigde Naties een nieuwe mondiale agenda aangenomen die een eind moet maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Deze agenda is vertaald in 17 doelen: de Sustainable Development Goals (SDG’s) of Global Goals. Benieuwd naar de doelen? Informatie en uitleg vind je via de volgende link: Wat zijn de 17 SDG's? (Deze link gaat naar een externe website)

Het idee achter de SDG’s: niemand blijft achter en iedereen is in staat te bouwen aan een betere toekomst. Ook wij: de inwoners, bedrijven, instellingen en de overheid in Valkenburg aan de Geul.
De duurzame doelstellingen klinken misschien abstract, maar iedereen kan aan de slag met de SDG’s. Op de site van SDG Nederland worden concrete tips, tools en adviezen gegeven om als individu of organisatie met de werelddoelen aan de slag te gaan. Deze zijn te vinden via de volgende link: Hoe jij kunt bijdragen aan een betere wereld in 2030 (Deze link gaat naar een externe website)

Voor inwoners en ondernemers in Maastricht Heuvelland is zelfs een SDG house opgezet als stadslab voor duurzame ontwikkeling: SDG house Maastricht. Kom gerust langs voor een interessant gesprek. Je kunt hier ook lid worden van een actief netwerk om kennis uit te wisselen, projecten op te zetten of op de hoogte te blijven van duurzame festiviteiten in de buurt. De website is te bereiken via de volgende link: SDG house Maastricht (Deze link gaat naar een externe website). Hier vind je ook de contact- en adresgegevens terug.

Ook de gemeente werkt aan én met de SDG’s. Bij het opstellen van beleid en andere ontwikkelingen. Stap voor stap willen we de doelen implementeren in de organisatie en beleid. Op die manier proberen we bij te dragen aan de mondiale doelen, die ook lokaal bijdragen aan een duurzame leefomgeving.

Wat gebeurt er in Valkenburg aan de Geul?

Bekijk de sfeerbeelden (Deze link gaat naar een externe website) van de SDG Action Days op 25 en 26 september 2022.