Verduurzaam je huis

De gemeente Valkenburg aan de Geul wil inwoners graag ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning. Denkt u wel eens aan zonnepanelen, het vervangen van glas of het isoleren van uw huis maar ziet u op tegen de kosten of het uitzoekwerk? Dan is het totaalpakket van Advies tot naZorg iets voor u.

De gemeente Valkenburg aan de Geul biedt vanaf 1 november 2022 samen met Susteen (Deze link gaat naar een externe website) en SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland) (Deze link gaat naar een externe website) het totaalpakket aan waarmee woningeigenaren helemaal ontzorgd worden. Er wordt gewerkt met ervaren uitvoerders. Ook kan er een geldlening worden afgesloten zodat niet in een keer hoge kosten moeten worden betaald.

CO2 verlagen en kosten besparen

We moeten allemaal aan de slag om klimaatverandering tegen te gaan. Dit doen we door CO2-uitstoot te verminderen. En we willen graag energie besparen vanwege de hoge kosten. Een manier om dit te doen is het verlagen van energieverbruik van de woning. Met goede isolatie verbruikt u minder energie. Ook zonnepanelen of een warmtepomp verlagen het gebruik van energie. Hierdoor helpt u het klimaat én bespaart u op de energierekening.

Er komt best wel wat kijken bij het nemen van duurzame maatregelen. Daarom is de gemeente een project gestart om inwoners daarbij te helpen. Op de website van dit project: www.duurzaamvalkenburg.nl (Deze link gaat naar een externe website) staat alle informatie die u nodig heeft. 

Let op: Bent u geen eigenaar maar huurder van de woning? U kunt als huurder helaas niet zelf aan dit project meedoen, maar u kunt wel  aan de slag met energiebesparende tips. Kijk daarvoor op www.milieucentraal.nl/energie-besparen/ (Deze link gaat naar een externe website)