Nee-Nee sticker / Nee-Ja Sticker

Ongewenst ongeadresseerd reclamedrukwerk (reclamefolders) kunt u uit de brievenbus weren door gebruik te maken van de “NEE-NEE-sticker” of de “NEE-JA-sticker”.

Beschrijving

De sticker dient binnen tien centimeter van de brievenbus te worden aangebracht. Plak de sticker niet op de klep van de brievenbus. Als deze onverhoopt open blijft staan, ziet de bezorger de sticker niet.

Bij de gemeente kunt u stickers krijgen voor op uw brievenbus. Op deze stickers staat welke reclame u niet wilt krijgen. Het gaat om post waar uw adres niet op staat. Bijvoorbeeld reclamefolders en huis-aan-huisbladen.

Krijgt u toch reclame in de bus? Dien dan een klacht in bij de adverteerder of de verspreider. Zij onderzoeken de klacht en geven binnen 4 weken antwoorden. Handelen zij uw klacht niet op tijd of naar tevredenheid af? Dan kunt u binnen 4 weken uw klacht doorgeven aan de Stichting Reclame Code (Deze link gaat naar een externe website).  

Wilt u ook geen reclame krijgen waar uw adres wél op staat? Dan kunt u zich daarvoor afmelden bij de Stichting Postfilter (Deze link gaat naar een externe website).

Voorwaarden

  • Wilt u geen ongeadresseerde reclame en geen huis-aan-huisbladen ontvangen? Plak dan een NEE-NEE sticker op uw brievenbus.
  • Wilt u geen ongeadresseerde reclame, maar wél huis-aan-huisbladen ontvangen? Plak dan een NEE-JA sticker op uw brievenbus.

Aanpak

U kunt op de navolgende manier in het bezit komen van een sticker:

Op de website van de Rijksoverheid (Deze link gaat naar een externe website) kunt u meer informatie vinden tot wie u zich moet richten, indien u toch nog ongewenste reclame blijft ontvangen.