Vandaag opende de speelgoedbank in Valkenburg haar deuren

Geplaatst op donderdag 14 december 2023

Gooi nooit speelgoed weg dat nog goed is en niet meer wordt gebruikt. Er is altijd wel een ander kind dat blij is met uw tweedehands speelgoed. Daarnaast is het ook nog eens duurzaam om speelgoed een tweede leven te geven. Dat kan vanaf vandaag via de Speelgoedbank in Valkenburg.

De Speelgoedbank is een initiatief van Trajekt met als doel het doorgeven van goed herbruikbaar speelgoed aan kinderen, waarvan de ouders het niet kunnen betalen. Door speelgoed via particulieren en sponsoren in te zamelen, kunnen we deze kinderen de kans geven om ook te spelen met goed speel- en spelmateriaal. De Speelgoedbank is er voor alle kinderen uit gezinnen die op of onder bijstandsniveau moeten rond komen in Maastricht en Heuvelland.

Voor steeds meer gezinnen is het moeilijk om goed en betaalbaar speelgoed te kopen. En hoewel spelen geen eerste levensbehoefte, is dit zo belangrijk voor de ontwikkeling van een kind.

Wilt u speelgoed doneren aan de speelgoedbank?

Iedere 2 weken (vanaf 17 januari) is er een inzamelmoment bij de basisschool in Broekhem (Keelstraat 3, Valkenburg). In de oneven weken mag iedereen speelgoed of boekjes doneren tussen 8:00 en 10:00 uur.

Wie komt in aanmerking:

U kunt aangemeld worden via een tussenpersoon. Dit kan iedere hulp- of dienstverlenende instantie doen. Denk bijvoorbeeld aan een maatschappelijk werker, een sociaal wijkteam of Stichting Leergeld. Maar ook de huisarts of een bewindvoerder kan u aanmelden. Met een verwijsbrief (download hier (DOCX, 122.8 kB)) kunt u zich aanmelden bij de speelgoedbank. Kinderen mogen dan direct speelgoed uitzoeken. U kunt zowel in Valkenburg als in Maastricht terecht.

Het adres van Speelgoedbank Valkenburg:

Kloosterkerk Valkenburg
Oosterweg 1 in Valkenburg

Meer informatie leest u op de website van Trajekt:
www.trajekt.nl/initiatief/speelgoedbank-maastricht-valkenburg-en-heuvelland (Deze link gaat naar een externe website)

Meer nieuws