Eroica Valkenburg

Geplaatst op donderdag 20 juni 2024

Speciale Tour de France Femmes editie brengt ode aan het vrouwenpeloton.

Op 29 juni 2024 vindt de 7e editie van Eroica Valkenburg plaats. Eroica Valkenburg is sinds 2016 niet meer weg te denken in Zuid-Limburg. Vele honderden wielrenners op oude fietsen en in retro kleding, die vanuit de hele wereld hun weg naar Valkenburg vinden, kleuren elk jaar weer het Zuid-Limburgse landschap. Dit jaar staat Eroica Valkenburg in het teken van de Tour de France Femmes. De routes zijn geint op de route van de Tour de France Femmes en de andere grote koersen die onze provincie rijk is. Oud winnares van de Tour de France Femmes Leontien van Moorsel zal samen met wereldkampioene Giorgia Bronzini en Olympisch kampioene Anna van der Breggen tijdens deze editie meerijden.

Nieuwe Start- en Finishlocatie

De start en finish van deze editie vindt plaats aan de voet van de Geulhemmerberg bij brasserie Saga & More. “Het hele plein en straat zullen omgetoverd worden tot een grote Eroica happening met marktkraampjes die oude fietsen, materialen en wielerkleding verkopen, livemuziek en lekker eten en drinken. Dit wordt weer een groot wielerfeest maar dan wel helemaal in Eroica sfeer”, zo vertelt medeorganisator Iwan Linckens.

Routes

Als het startschot heeft geklonken vertrekt het Eroica peloton voor een groot avontuur over de mooiste Zuid-Limburgse veldwegen. Dit jaar kunnen de deelnemers kiezen uit drie afstanden waarbij de 65 kilometer ‘sprintroute’ ideaal is voor de beginnende Eroica rijder. De ‘Tour de Femmes route’ van 100 kilometer brengt daarnaast een ode aan Tour de France Femmes. De langste route is de 150 kilometer tellende ‘Prix de la Montagne route’. Deze vormt de grootste uitdaging tijdens deze Eroica Valkenburg en voert de renners door drie, of zijn het toch vier landen?

Wielerhelden

De organisatie is zeer vereerd met de deelname van Leontien van Moorsel, Giorgia Bronzini en Anna van der Breggen. Deze dames zijn samen goed voor maar liefst vijf Olympische goudenplakken en acht wereldtitels. “Ja we zijn zeer vereerd. We hebben hier te maken met het beste dat Nederland en Italië bij het vrouwenwielrennen heeft voortgebracht. Hoe gaaf is het om hun en misschien nog meer wereldtoppers bij de vrouwen aan de start van Eroica Valkenburg te hebben”, aldus Richard van Beek namens de Eroica organisatie.

Sfeer, sfeer en nog eens sfeer

Eroica Valkenburg staat garant voor een unieke wielersfeer. Het Eroica weekend start op vrijdag 28 juni met een ‘Friday evening ride’ om al even lekker in de sfeer van het evenement te komen. Deze is uitsluitend door Eroica rijders te rijden. Op zaterdag staat heel Valkenburg én Zuid-Limburg in het teken van Eroica. Met rustplaatsen bij historische locaties, bourgondisch eten en drinken, retromuziek en bovenal een groot kleurrijk lint wielrenners in vintage tenues en op oude historische stalen fietsen. Als wielerliefhebber wil je dit niet missen, sterker nog hier moet je aan deelnemen!

Kijk voor meer informatie op: www.eroica.cc (Deze link gaat naar een externe website)

Meer nieuws