Veelzijdig Valkenburg

Historische binnenstad Valkenburg

Kloppend hart van het heuvelland

Verscholen tussen de mosgroene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, flonkert het mergelstadje als middelpunt, met haar rijke toeristische traditie: al meer dan 135 jaar een grote trekpleister. Rondom de indrukwekkende kasteelruïne en boven de eeuwenoude gangenstelsels ligt de charmante, middeleeuwse stadskern vol terrassen en winkeltjes. Omringd door een 5-sterrenlandschap zijn rust en natuur nooit ver weg.

Aan de wandel

Valkenburg aan de Geul is uitgeroepen tot wandelgemeente van Nederland! Het goudgele mergel en bronsgroen natuurschoon vormen een indrukwekkend decor waar wandelaars genieten van bijzondere vergezichten, prachtige hellingbossen en holle wegen. Valkenburg is hiermee uniek in Nederland!

Er is altijd wat te doen!

Valkenburg barst van de evenementen. Vroeg in het jaar trapt het seizoen af met carnaval, waarna kunst-, muziek-, wieler- en wandelevenementen elkaar opvolgen met in oktober jaarmarkt de Bokkemért en de internationale trekpleister Kerststad Valkenburg als feestelijke afsluiter. 

Kijk voor meer informatie over de to-do's, evenementen en overnachtingsmogelijkheden op www.vvvvalkenburg.nl (Deze link gaat naar een externe website) of www.veelzijdigvalkenburg.nl (Deze link gaat naar een externe website)

Bereikbaarheid

Bereikbaar Valkenburg (Deze link gaat naar een externe website) is er voor bewoners, ondernemers en bezoekers van Valkenburg. U vindt er informatie over parkeren, parkeervergunningen en -ontheffingen, wegwerkzaamheden en evenementen die wellicht invloed hebben op de bereikbaarheid van Valkenburg aan de Geul. Klik hier om de website Bereikbaar Valkenburg te bezoeken.  (Deze link gaat naar een externe website)

Miniatuurhuisje KLM

Op vrijdag 7 oktober 2023 mocht burgemeester Daan Prevoo een heel bijzondere versie van het treinstation in Valkenburg ontvangen. KLM Royal Dutch Airlines viert elk jaar op 7 oktober haar verjaardag door een nieuw Delfts blauw miniatuurhuisje uit te brengen. Voor de 104de verjaardag is er een miniatuur van het treinstation van Valkenburg aan de Geul uitgebracht. KLM koos voor dit station mede door de belangrijke rol die de trein blijft spelen in de bereikbaarheid van Nederland. KLM wil de trein vaker inzetten in combinatie met het vliegtuig.

Bekijk de video (Deze link gaat naar een externe website)