Samen met Zuid-Limburgse gemeenten

Het project 'Samen tegen eenzaamheid Zuid-Limburg' is een (bijna) volledige Zuid-Limburgse coalitie met 14 gemeenten. En ook het ministerie van VWS is deze unieke samenwerking in Zuid-Limburg niet ontgaan en heeft haar ondersteuning aangeboden.

In december 2020 tekenden 9 gemeenten, provincie en KBO Limburg voor een regionale aanpak tegen eenzaamheid tijdens een ludieke estafette door Zuid-Limburg. Tijdens de eerste online bijeenkomst van de regionale coalitie op 2 februari 2021 kwamen er 3 gemeenten bij. En sinds maart 2021 heeft de aanpak uiteindelijk geresulteerd in een (bijna) volledige Zuid-Limburgse dekking met 14 gemeenten. Alleen gemeente Maastricht en Meersen ontbreken nog.

Naast onze gemeente Valkenburg aan de Geul tekenden Heerlen, Landgraaf, Kerkrade, Beek, Beekdaelen, Sittard-Geleen, Gulpen-Wittem, Stein, Provincie Limburg en KBO Limburg voor een regionale aanpak tegen eenzaamheid tijdens een ludieke estafette door Zuid-Limburg. De aanpak van eenzaamheid vraagt om bundeling van krachten. Het doel van deze coalitie is het op gang brengen van een brede Zuid-Limburgse beweging tegen eenzaamheid.

Samen maken we het verschil

Op deze manier zijn wij samen onderdeel van een krachtige beweging van gemotiveerde mensen en organisaties, die in Zuid-Limburg samen het verschil maken. Het is aan ons allemaal om door te pakken. Nu misschien wel meer dan ooit. Want de eenzaamheid oplossen, dat kan niemand alleen. Maar iemands eenzaamheid doorbreken, dat kunnen we allemaal.