Hoe kan ik in contact komen met het Meldpunt Eenzaamheid?

Telefoon: 14 043, kies: optie Meldpunt Eenzaamheid (maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur).

Bijna 40% van de bevolking voelt zich (een beetje tot erg) eenzaam. Eenzaamheid komt voor in alle bevolkingsgroepen, van jong tot oud. Iedereen voelt zich wel eens eenzaam. Dit hoort bij het leven en hoeft geen probleem te zijn. Wanneer eenzaamheid langer aanhoudt en het moeilijk blijkt een oplossing te vinden, wordt het zorgelijk en ongezond. Eenzaamheid blijft vaak onopgemerkt omdat mensen het probleem bijvoorbeeld niet herkennen, of zich er voor schamen. Dat is jammer, want een beetje aandacht voor elkaar maakt het leven zoveel aangenamer! Meldpunt Eenzaamheid Valkenburg aan de Geul gaat eenzaamheid te lijf door mensen in de gemeente met allerlei verschillende organisaties bij elkaar te brengen. Daarnaast is het Meldpunt er op gericht om, samen met iemand die zich eenzaam voelt, de juiste zorg en hulp te vinden.

Wat doet het Meldpunt

Iedere situatie vraagt natuurlijk om een andere oplossing. Na een melding gaat de medewerker van het Meldpunt in gesprek met de betrokkene om de oorzaak te achterhalen en samen op zoek te gaan naar een passende oplossing. Vervolgens legt de medewerker contact met mensen en/of organisaties die hierin iets zouden kunnen betekenen. Desgevraagd gaat de medewerker ook mee naar een activiteit.

Meldpunt Eenzaamheid Valkenburg aan de Geul helpt!

Het Meldpunt is er voor iedereen die eenzaam is. En voor iedereen die mensen wil helpen die eenzaam zijn. Neem gerust contact op, onze medewerker staat voor u klaar en denkt met u mee!