Activiteiten

Dinsdag 27 september – Seniorenvereniging St. Gerlachus

Op dinsdag 27 september 2022 organiseert de seniorenvereniging St. Gerlachus een filmmiddag vanaf 14:00 uur in de Holle Eik, Baron de Selysstraat 4 te Houthem. Wij zijn lid van de KBO (Kom Bij Ons) en hopen dat wij iets kunnen betekenen voor eenzaamheid. Gaarne nodigen wij senioren maar ook andere leeftijdsgroepen uit om naar deze middag te komen, die verzorgd wordt door de heer Ger Sleijpen via de Heemkundevereniging Houthem.

Opgeven kunt u zich bij:

Met vriendelijke groet namens de seniorenvereniging,
Jan Silverentand

Dinsdag 27 september – LEVANTOgroep

Sinds 1990 doorbreekt het maatjesproject van Levanto Vrijwilligers eenzaamheid van medemensen met een psychiatrische kwetsbaarheid. Ook in de gemeente Valkenburg zetten wij vrijwillige maatjes in om eenzaamheid te doorbreken.

Op dinsdag 27 september organiseren wij een wandeling bij D'n Hoof, Oosterweg 28 A Valkenburg. We gaan een stukje wandelen in de mooie omgeving van d'n Hoof. De wandeling begint om 16:15 uur en duurt ongeveer tot 16:45 uur, dus ook mensen die niet zo lang kunnen lopen zijn van harte welkom. Mensen met een rollator kunnen tevens meelopen.

Vanaf 16:00 uur bent u al welkom; dan staat er koffie en iets lekkers voor u klaar. Na afloop van de wandeling kunnen we gezellig nog even in d'n Hoof nakletsen. Een leuke gelegenheid om anderen te ontmoeten. Ter plekke kunnen geïnteresseerden informatie krijgen over het maatjesproject van Levantogroep voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid die eenzaam zijn. U hoeft zich niet aan te melden voor de wandeling.

Als u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met Marco Piëtte via telefoonnummer: 06 - 15 21 64 31 of e-mail: marco.piette@levantogroep.nl.

Donderdag 29 september - Trefpunt De Hoeskamer in Houthem

Bent u het alleen zijn beu en zou u graag in contact willen komen met dorpsgenoten, die het leuk vinden om met anderen gezellig een middag in de week door te brengen onder het genot van een kop koffie, een gezellige babbel en het spelen van spellen? Dan is dit beslist wat voor u.

Op donderdagmiddag van 14:00 uur tot 16:00 uur wordt er in het gemeenschapshuis De Holle Eik op een leuke en spontane wijze (begeleid door vrijwilligers) de middag doorgebracht met o.a. spellen, kaarten maken, sjoelen en af en toe eens kienen. Voor elk wat wils. Voor de mannen is er een kaarttafel gereserveerd, maar zij mogen natuurlijk ook mee doen met de spellen.

Ook zijn er thema-middagen, zoals met Sinterklaas, Kerstmis en Pasen. Deze worden ook altijd druk bezocht. Er wordt dan geknutseld of gezongen met betrekking tot dat thema. Het is erg leuk en gezellig, maar dit moet u natuurlijk zelf ervaren. Kom daarom gerust een keertje bij ons binnen lopen. U bent van harte welkom.

Consumpties op deze middag zijn voor eigen rekening. Bijdrage per kwartaal is € 12,50.

Als u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met:

Vrijwilligers van de Hoeskamer in Houthem.

Donderdag 29 september & Zondag 2 oktober – Kloosterkerk

In de Kloosterkerk staan twee activiteiten gepland:

  • Op donderdag 29 september is er, zoals iedere donderdagmiddag, van 14:00 tot 16:30 uur een activiteit in de huiskamer. Iedereen is welkom voor een kop koffie, thee of een glaasje fris, samen een spelletje doen of zomaar voor een ontmoeting en een praatje.
  • Op zondag 2 oktober is er, zoals elke zondag, om 10:00 uur een Protestantse (PKN) Kerkdienst. Ook dan is er plaats voor iedereen die mogelijk op zoek is naar bezinning en contact.

Als u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met Lies Oost via telefoonnummer: 043 - 364 72 42 of e-mail: liesgretha@live.nl.

Vrijdag 30 september – Seniorenraad Valkenburg

Op vrijdag 30 september om 14:00 uur, bent u van harte welkom bij de vertoning van de bijzondere film ‘Ich bin dein Mensch’ in ’t Geboew (Warande 43, Schin op Geul).

Wat maakt een mens tot een mens? Is het voorstelbaar dat een intelligente robot de leegte in het leven van een mens kan vullen? Kun je een relatie met zo'n robot hebben? Dit zijn zoal de vragen die de Duitse regisseur Maria Schrader in haar derde speelfilm aan de orde stelt. Ze doet dat op een lichte en luchtige wijze, wat resulteert in een uiterst vermakelijke en onderhoudende komedie. Wetenschapper Alma werkt bij het gerenommeerde Pergamonmuseum in Berlijn. In ruil voor extra onderzoeksbudget stemt ze ermee in deel te nemen aan een opmerkelijk experiment: ze moet drie weken lang samenwonen met een levensechte robot. Die robot is volledig op haar geluk, wensen en verlangens gericht. En aldus komt Tom op een dag in haar leven, het mechanische equivalent van haar perfecte levenspartner. Al snel begint Tom op Alma’s zenuwen te werken.

De toegangsprijs is € 8,00 p.p. inclusief koffie en vlaai.
Gelieve aan te melden per e-mail, mogelijk tot uiterlijk 28 september: seniorenraadvalkenburg@gmail.com.

Zaterdag 1 oktober – Het Bat Therapeutisch Centrum Valkenburg

Wat is er leuker om samen te doen dan bewegen?
Kom en wandel sportief met  ons mee op zaterdag 1 oktober! We vertrekken om 11:00 uur vanuit onze praktijk aan Het Bat 3 in Valkenburg. Iedereen die plezier heeft in wandelen, meldt u aan!

Na de afloop drinken we samen een kopje koffie en eten we een stuk vlaai.
Bij genoeg enthousiasme willen we graag de groep voortzetten.

U kunt zich aanmelden bij Het Bat Valkenburg via telefoonnummer: 043 - 601 66 91 of e-mail: info@hetbatvalkenburg.com.

Tot ziens!
Team Het Bat Therapeutisch Centrum Valkenburg

Maandag 3 oktober – Radar

Radar is gestart met een nieuwe dagbesteding die plaatsvindt op maandag 3 oktober tussen 12:00 en 15:00 uur, op locatie ''Achter de Erke'' aan de Burgemeester Henssingel 4. Wij zouden het leuk vinden om samen met cliënten een kopje koffie met wat lekkers te nuttigen en tevens een wandeling te maken. Indien het slecht weer is, spelen we graag gezelschapsspellen. Voor vragen kunt u terecht bij Celine Kullen via e-mail: c.kullen@radar.org of telefonisch via: 088 - 350 50 54.

Donderdag 6 oktober – Zangvereniging Orphée

Bij de dames en heren Zangvereniging Orphée, als ook bij de jongeren van Orphée Social Singing, is iedereen die van muziek, zang en gezellig houdt van harte welkom. We organiseren Open repetities zodat iedereen deel kan nemen. Onze leden van de koren kijken altijd uit naar de donderdagavond omdat de activiteit zorgt voor fijne sociale contacten en vriendschappen binnen het koor.

U bent van harte welkom om eens langs te komen in Houthem-Sint Gerlach aan de Baron de Selysstraat 4 op donderdag 6 oktober. De open repetitie van Zangvereniging Orphée is van 20:30 tot 22:30 uur. U hoeft zich hier niet voor aan te melden. Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen via e-mail: zvorphee@gmail.com.

De open repetitie van het jongerenkoor Orphée Social Singing is van 18:45 tot 20:15 uur. Iedereen tussen 15 en 36 jaar, die houdt van gezelligheid en moderne popmuziek is van harte welkom met ons mee te komen doen. Aanmelden is niet vereist, gewoon binnenlopen mag. Wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar: mail@orpheesocialsinging.nl.

Beugelen

Vindt u het leuk om uw tactisch inzicht in te zetten in een ontspannen setting? Kom dan een keer mee beugelen op de buitenbaan aan de Krommesteeg in Houthem, bij het sportcomplex in Houthem (naast de schietboom).

Beugelen is een oude volkssport waarbij een bol (ca. 4 kg) met een houten schop of sleger in beweging gebracht wordt. Het is de bedoeling om de bol door de ring in het midden van de baan te laten rollen. Beugelen is niet fysiek belastend en kan door jong en oud, man en vrouw gespeeld worden; u speelt in uw eigen tempo.

Belangstelling? Neem gerust contact op met:

Dan spreken we samen een moment af, waarop het uitkomt.

Eropuit met de Zonnebloem

Er kan zoveel meer voor mensen met een lichamelijke beperking. Ons doel is om mensen met een lichamelijke beperking mooie momenten te bezorgen. U bent al lang geleden niet meer buiten Valkenburg geweest of u heeft behoefte aan een gesprek. Bijvoorbeeld onder het genot van een kop koffie of thee praten over vroeger of gewoon kletsen over van alles en nog wat. Ons doel is deze wensen waar te maken!

Dit doen we door bij de mensen op bezoek te gaan, samen erop uit te trekken (bijv. samen te wandelen of te gaan winkelen) of het organiseren van activiteiten waaraan u kunt deelnemen. Deze zomer hebben we een bezoek gebracht aan de voorstelling van “Dagboek van een herdershond” en willen we deelnemen aan een boottocht. Er staan tevens diverse andere activiteiten op het programma.

Wij komen eerst bij u langs om nader kennis met elkaar te maken. Bij deze kennismaking worden uw wensen en behoeften besproken. Een eventueel lidmaatschap is gratis.

Met het doen van iets heel kleins, kunnen we veel voor u betekenen. Onze vrijwilligers zetten zich hier graag voor in.

Is uw interesse voor de Zonnebloem gewekt en wilt u meer weten? Neem dan contact op met Sonja Beijers, secretaris van de Zonnebloem via telefoonnummer 043 - 601 42 32. Bij afwezigheid s.v.p. bericht inspreken inclusief een telefoonnummer. Meer informatie kunt u ook terugvinden op de website: www.zonnebloem.nl/valkenburg-a-d-geul.

Activiteiten Sevagram

Vanuit Zorgcentrum Oosterbeemd organiseren wij dit jaar diverse activiteiten omtrent de Week tegen Eenzaamheid. Zowel in de Gasterie van Oosterbeemd als in de huiskamers in Sibbe en Broekhem.

  • Vrijdag 30 september: Kienen om 14:00 uur in Oosterbeemd.
  • Zaterdag 1 oktober: Viskraam met livemuziek vanaf 14:30 uur in Oosterbeemd.
  • Maandag 3 oktober: Inloop uur in de huiskamer in Sibbe, eventueel aansluitend deelnemen aan het kienen.
  • Woensdag 5 oktober: Inloop uur in de huiskamer in Broekhem, eventueel aansluitend deelnemen aan het kienen.

U kunt deelnemen aan de activiteiten door u aan te melden via Receptie Oosterbeemd: tel. 043 - 609 8400. Natuurlijk vol = vol. De activiteiten zijn gratis en u moet enkel betalen voor uw consumptie(s). Met uitzondering van de Viskraam op zaterdag 1 oktober, daar betaalt u gewoon voor wat u wilt bestellen.

In de huiskamers organiseren wekelijks diverse activiteiten (kienen, spellen, creatieve activiteiten, bewegen, enzovoort). Tijdens het inloopuur kunt u vragen stellen en kennis maken met de deelnemers. Na de kennismaking kunt u, indien u dit wenst, aansluiten bij het kienen.

Huiskamer Sibbe

Maandagmiddag van 14:00 -16:00 uur
Locatie: gemeenschapshuis de Blokhut
Sibberkerkstraat 49
6301 AT Sibbe

Huiskamer Broekhem

Woensdagmiddag van 14:00-16:00 uur
Locatie: jeugdgebouw de Beemde
Koningswinkelstraat 30a
6301 WJ Broekhem - Valkenburg