Gezondheidsverklaring rijbewijs

Bent u gezond genoeg om een rijbewijs te halen of uw rijbewijs te verlengen? Dit wordt er beoordeeld met de gezondheidsverklaring.

Let op

Heeft u een gezondheidsverklaring nodig? Doe dit dan online, via mijn CBR.

Lukt dit niet? Maak dan eerst een afspraak. Alleen als u een afspraak heeft, kunt u langskomen bij de gemeente. Vanwege het coronavirus willen we het aantal bezoekers bij de gemeente beperken.

Beschrijving

U heeft de gezondheidsverklaring nodig als u rijexamen gaat doen of als u vanwege een medische situatie een rijbewijs met beperkte geldigheidsduur heeft. Maar ook als u uw rijbewijs wilt verlengen voor vrachtauto of bus en als uw rijbewijs verloopt op of na uw 75e verjaardag moet u deze verklaring invullen. Begin tijdig met het invullen van de gezondheidsverklaring.

Kosten

De kosten voor een gezondheidsverklaring bedragen €37,80.

Aanpak

U vult de gezondheidsverklaring online in via Mijn CBR.

Als u de gezondheidsverklaring via Mijn CBR heeft ingediend, krijgt u binnen een uur per e-mail een ontvangstbevestiging. Dit is nog niet het bericht, dat u 'rijgeschikt' bent.
Lukt het niet om de gezondheidsverklaring online in te vullen? Maak dan een afspraak. Let op: u kunt de gekochte gezondheidsverklaring niet retourneren bij de gemeente.

In de meeste gevallen neemt het CBR een beslissing op basis van de ingevulde gezondheidsverklaring. Als u gezond genoeg bent, krijgt u het bericht dat u 'rijgeschikt' bent. Soms is er meer informatie nodig om te bepalen of u 'rijgeschikt' bent. Dan verwijst het CBR u naar een arts voor een keuring of zijn er andere aanvullende zaken nodig. 

Met het bericht, dat u 'rijgeschikt' bent, kunt u een afspraak maken bij de gemeente om het nieuwe rijbewijs aan te vragen.

Meer informatie

Meer in Rijbewijs