Gevonden of verloren voorwerpen melden

Heeft u op straat een voorwerp gevonden of verloren? Dan kunt u dit online melden bij de gemeente.

Beschrijving

Als u een voorwerp heeft gevonden, moet u dit melden bij de gemeente. U kunt het voorwerp daarna bij de gemeente afgeven of thuis goed bewaren.

Als u zelf iets kwijt bent, kunt u dit ook melden bij de gemeente. Kijk regelmatig op Verloren of gevonden of uw voorwerp al gevonden is (Deze link gaat naar een externe website).

Aanpak

Zo meldt u een gevonden of verloren voorwerp:

Heeft u een voorwerp gevonden dan kunt u deze zelf goed bewaren of afgeven bij de ontvangstbalie in het gemeentehuis. Als het gemeentehuis gesloten is kunt u kleine voorwerpen ook ingooien in de dropbox bij de ingang.

Uitzonderingen

  • Voorwerpen als sleutels, paraplu’s, handschoenen, sjaals of knuffels worden door de gemeente Valkenburg aan de Geul in de regel niet geregistreerd. U kunt ze wel afgeven bij de ontvangstbalie in het gemeentehuis of ingooien in de dropbox.
  • Paspoorten, rijbewijzen en andere identiteitspapieren moeten verplicht worden afgegeven bij de ontvangstbalie in het gemeentehuis.
  • Grote voorwerpen (zoals fietsen) hoeft u niet af te geven. Deze worden bij u thuis opgehaald.

 Gevonden voorwerpen met een waarde tot € 450,00 worden 3 maanden bewaard. Voorwerpen met een hogere waarde worden 1 jaar bewaard.

AVG

Als u een aanvraag of melding doet, heeft de gemeente uw persoonsgegevens nodig. De gemeente behandelt uw persoonsgegevens zorgvuldig. In de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) staat hoe de gemeente met uw persoonsgegevens moet omgaan.

De belangrijkste regels zijn:

  • De persoonsgegevens waar de gemeente om vraagt, zijn nodig voor het afhandelen van uw aanvraag of melding.
  • De gemeente registreert en verwerkt uw gegevens op een veilige, vertrouwelijke en zorgvuldige manier.
  • De gemeente gebruikt uw gegevens alleen voor het verwerken van uw aanvraag of melding (of voor iets wat daar rechtstreeks verband mee heeft).
  • Uw persoonsgegevens blijven niet langer bewaard dan nodig is voor het verwerken van uw aanvraag of melding.
  • Andere organisaties krijgen uw gegevens alleen als dit wettelijk verplicht is.
  • Als u hierom vraagt, dan vertelt de gemeente u waarvoor de gegevens nodig zijn en wat ermee gebeurt.

Formulieren

Meer informatie