Trouwambtenaar Riny Penners-Jongen

Aangenaam, mijn naam is Riny Penners-Jongen

Graag wil ik me voorstellen als trouwambtenaar en
als ABS (Ambtenaar Burgerlijke Stand) van de Gemeente Valkenburg aan de Geul.

Ik ben lang horecaondernemer geweest, ben afgestudeerd Psychosociaal Counselor en werk momenteel als ABS bij de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Als ervaringsdeskundige in een gelukkig huwelijk dat al ruim 30 jaar stand houdt doe ik dit werk met liefde, passie en plezier.
Als mensenmens voel ik mij bevoorrecht om trouwambtenaar te mogen zijn.
Mensen ontmoeten, luisteren naar hun levensverhaal en hun gevoelens waarnemen maakt me gelukkig en geeft mij energie.

Trouwen is een officiële en wettelijke gebeurtenis, desondanks maak ik samen met jullie en de mensen om jullie heen graag een mooie en persoonlijke ceremonie, omdat het een belangrijk onderdeel is van een speciale onvergetelijke dag waar jullie nog lang met een goed gevoel op terugkijken.

Ik heb als uitgangspunt dat jullie liefde, jullie verhaal, centraal staat. Het doel is om die sfeer te creëren die jullie in gedachten hebben, om de ceremonie die vorm te geven, die bij jullie past. Ik bereid jullie speech voor in het Nederlands, Valkenburgs dialect, Engels of Duits. Zorg graag voor een glimlach op het gezicht en een brok in de keel van ontroering.

Het voelt voor mij heel speciaal, dat ik een handtekening mag zetten onder de ‘liefdesverklaring’ van twee mensen die voor elkaar kiezen. Jullie vieren de liefde en ik mag daar een klein onderdeel van uitmaken.

Dus als jullie mij vragen:
Riny Penners-Jongen, wil jij als trouwambtenaar van de gemeente Valkenburg aan de Geul ons huwelijk voltrekken of ons partnerschap registreren?

Wat is hierop dan mijn antwoord?
“Ja ik wil”.