Raad stemt in met starterslening

Geplaatst op vrijdag 25 juni 2021

De gemeenteraad heeft ingestemd met de herintroductie van de starterslening voor mensen die voor de eerste keer een eigen woning kopen. Starters kunnen vanaf 15 juli 2021 een starterslening aanvragen voor woningen in onze gemeente tot een koop-/ aanneemsom  van maximaal €265.000. Dit is een 2e hypotheek en een aanvulling op de reguliere hypotheek.
De starterslening kan het verschil overbruggen tussen de prijs van een huis en de maximaal mogelijke hypotheek voor de koper.

Steun in de rug

Het is op dit moment lastig voor starters om een huis te kopen. Daarom voert de gemeente de starterslening weer in. Wethouder Carlo Vankan (Volkshuisvesting) hoopt dat veel starters gebruik zullen maken van de mogelijkheid om een starterslening af te sluiten: “Met deze lening willen we onze huidige en toekomstige inwoners helpen die voor de eerste keer een eigen woning kopen. Dat is belangrijk in deze tijd waarin de woningmarkt onder druk staat. Starters op de woningmarkt zijn belangrijk voor de toekomst en ontwikkeling van Valkenburg aan de Geul. Ik hoop dus dat veel starters van deze kans zullen profiteren.”

Meer nieuws