Geef uw afgedankte spullen een tweede leven

Geplaatst op vrijdag 23 oktober 2020

Er zitten vaak nog bruikbare spullen in het afval dat op de milieuparken wordt aangeboden. Dat is jammer. Want (ongescheiden) restafval wordt verbrand. Zo gaan waardevolle grondstoffen verloren. Vaak zijn spullen nog goed genoeg voor hergebruik. Meubels, speelgoed, elektrische apparatuur; bij de kringloop krijgen ze een tweede leven.  De gemeenten Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul vinden afval scheiden belangrijk en zijn samen met Kringloop Zuid een proef gestart bij milieupark Het Rondeel in Maastricht.

Samen sorteren van spullen voor hergebruik

Elke woensdag- en donderdagmiddag zijn 2 extra medewerkers aanwezig bij milieupark Het Rondeel. Met toestemming en medewerking van de brengers van het afval bekijken ze welke spullen naar de kringloopwinkel kunnen en welke spullen geschikt zijn voor upcycling. Upcycling betekent dat we het product repareren of aanpassen zodat het een (nog beter) tweede leven krijgt. De proef loopt tot halverwege januari 2021.

Project voor verwerken en hergebruik afval

De proef is onderdeel van het project ‘circulair ambachtscentrum’. Doel van dit project is vrijgekomen grondstoffen, producten en afval verwerken en hergebruiken. In dit project krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om stappen te zetten naar werk. Naast de proef bij Het Rondeel is gestart met een fietsenwerkplaats en een meubelwerkplaats.

Een tweede leven voor uw afgedankte spullen

Meer nieuws