In 2024 andere inzameldagen afval

Geplaatst op donderdag 21 december 2023

Vanaf 1 januari 2024 veranderen de inzameldagen van het afval in Valkenburg aan de Geul. We halen het afval vanaf dan op andere dagen op. In sommige kernen verandert ook op de ophaalweek; van oneven naar even. Op de Afvalkalender 2024 kun je zien wanneer het afval in jouw wijk wordt opgehaald.

Omgewisseld

Door de wijziging ontstaat voor veel inwoners een overbruggingsweek. Daardoor zou je restafval en PMD afval een week langer moeten bewaren. We plannen daarom een extra ophaalronde in week 1. Die ophaalronde is als volgt:

  • Restafval extra ronde: Berg en Terblijt, Sibbe-IIzeren en Schin op Geul op woensdag 3 januari.
  • PMD extra ronde: in de hele gemeente op vrijdag 5 januari.

Let op: deze extra ronde vind je niet terug in de Afvalkalender of in de Milieu App. Noteer de data zelf in je agenda.

Vanaf week 2 gaat het reguliere rooster in. De juiste data voor jouw adres zijn terug te vinden op de Afvalkalender in de Milieu App of via de afvalkalender op onze website.

Milieu App

De afvaldagen staan ook in de Milieu App. Heb je nog geen Milieu App? Je kunt deze downloaden via de Google Play Store (Deze link gaat naar een externe website) en App Store (Deze link gaat naar een externe website). Handig! Als je in de Milieu App de 'meldingen' aanzet, dan krijg je altijd een seintje van tevoren wanneer welk afval naar buiten kan. Ook ontvangt je pushberichten als er belangrijke mededelingen zijn over de afvalinzameling (bijv. bij wijzigingen).

Waarom andere inzameldagen voor het afval?

Stadsbeheer Maastricht verzorgt de inzameling van bijna alle afvalsoorten in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Zij doen dat ook in Meerssen en Maastricht. De veranderingen in de ophaaldagen komen doordat Stadsbeheer de routes van de afvalinzameling aanpast. Nu zijn de routes niet altijd even logisch. Door opnieuw naar de inzamelroutes van de drie gemeenten te kijken en ritten anders te verdelen, kunnen ze tijd besparen. In minder uren kunnen ze dan evenveel afval ophalen. Zo besparen we kosten en kunnen we de stijging van de afvalstoffenheffing iets dempen.

Meer nieuws