Open Monumenten Dag 2023

Datum: zaterdag 9 september 2023 - zondag 10 september 2023 . Locatie: Valkenburg aan de Geul

In Valkenburg zijn in het kader van de Landelijke Open Monumenten Dag (met als thema dit jaar: ''Levend erfgoed'') een aantal activiteiten geïnitieerd waaraan ieder op eigen gelegenheid aan kan deelnemen. Deelname is kosteloos.

Zaterdag 9 en zondag 10 september:

  • De kerken van de parochies van Valkenburg - centrum, Oud Valkenburg, Schin op Geul en Sibbe zijn ter bezichtiging geopend tussen 11:00 – 17:00 uur.
    In de Heilige Nicolaas en Barbarakerk in Valkenburg is er ook verkoop van boeken. De verkoopopbrengst is bestemd voor de herstelkosten van de kerk.
    Tijdens de openstelling is er een doorlopende video-opname over het gebouw en zijn haar kunstschatten te zien.
  • Bezoek aan de Kluis

Kijk voor meer informatie op: www.openmonumentendag.nl (Deze link gaat naar een externe website)

Zondag 10 september:

  • Naar-buiten-goed fietsroute langs verschillende open monumenten in Buitengoed Geul & Maas (Maastricht, Meerssen, Valkenburg).

Kijk voor meer informatie op: www.naarbuitengoed.nl (Deze link gaat naar een externe website) of op www.openmonumentendag.nl (Deze link gaat naar een externe website).

  • Wandeling ‘Rondje Regout’ ontdekken. Vanaf Buitenplaats Vaeshartelt start er om 12:00 en 14:00 uur een tocht met gids. Het is een gemakkelijke wandeling van 4,5 km.

Kijk voor meer informatie op: www.naarbuitengoed.nl (Deze link gaat naar een externe website) of op www.openmonumentendag.nl (Deze link gaat naar een externe website).