Panorama Zuid-Limburg komt naar je toe

Geplaatst op vrijdag 26 augustus 2022

Met verschillende overheden samen werkt de Provincie Limburg met Panorama Zuid-Limburg aan drie concept toekomstbeelden voor Zuid-Limburg in het jaar 2050. Hoe combineert de Provincie dan een goed woon- en werkklimaat, bereikbaarheid en ruimte om te recreëren? En op welke manieren kan zij mogelijk omgaan met opgaven op het gebied van water, natuur en landschap?
De drie concept toekomstperspectieven zijn uiteraard nog niet af. De Provincie Limburg wilt de concepten wel graag met je delen om hier samen verder aan te werken. In een expositie laat ze de concept toekomstperspectieven zien. Tijdens diverse inloopmomenten op verschillende locaties in Zuid-Limburg kunnen geïnteresseerden binnenlopen en hier hun eigen ideeën op geven om zo hun visie te geven op de toekomst van Zuid-Limburg.

Geïnteresseerden kunnen met of zonder afspraak binnen lopen. Op de locaties wordt een korte introductiefilm met een toelichting op Panorama Zuid-Limburg getoond. Ook hangen er op de locaties posters die de drie concept toekomstperspectieven laten zien aan de hand van uiteenlopende beelden. De onderdelen (oftewel bouwstenen) waaruit de concept toekomstperspectieven zijn opgebouwd, zijn ook te zien. Iedereen kan zelf extra bouwstenen toevoegen (schetsen, tekenen of verwoorden) en de bestaande bouwstenen aanvullen of van commentaar voorzien.

Vrije inloop is tijdens de openingstijden van de verschillende locaties altijd mogelijk. Op bepaalde tijden is Provincie Limburg er ook met een vertegenwoordiging van de projectgroep Panorama Zuid-Limburg aanwezig. Dit is de agenda waar Panorama Zuid-Limburg de komende periode te zien is:

  1. Heerlen (Promenade 14, Heerlen) – 28 augustus t/m 2 september (als onderdeel van de Stadsmaakweek)
  2. Sittard (in bibliotheek Ligne) – 12 t/m 16 september
  3. Valkenburg en omgeving (Polfermolen) – 19 september t/m 23 september (open van 9:00 tot 15:00 uur en van 18:00 tot 21:00 uur)
  4. Maastricht en omgeving (exacte locatie volgt) – 26 t/m 30 september

Online kan ook

Wil je liever online meedenken? Dat kan! Ondersteunend aan fysieke inloopmogelijkheden, kunt u een e-mail met jouw ideeën sturen naar pa­no­ra­mazl@prvlim­burg.nl

Meer informatie?

In het project werken de Provincie Limburg, het ministerie van Binnenlandse Zaken, diverse Zuid-Limburgse gemeenten en de Stadsregio Parkstad Limburg samen onder de vlag van het NOVI-gebied Zuid-Limburg. Op www.limburg.nl/panoramazuidlimburg kun je meer informatie vinden over dit project, waarom ze hier mee aan de slag zijn en hoe ze hier mee verder gaan.

Meer nieuws