Uitreiking Peuter Beweegbox bij Kinderdagverblijf Broekhem

Geplaatst op donderdag 8 oktober 2020

Kinderdagverblijf Broekhem in gemeente Valkenburg aan de Geul mocht de eerste Peuter Beweegbox in ontvangst nemen van wethouder Remy Meijers. Zij ontvingen een box waar alles in zit om genoeg beweegtussendoortjes te doen met de jongste kinderen op de kinderopvang en peuterspeelzaal. Want bewegen is juist in deze coronatijd extra belangrijk voor kinderen.

De gevolgen van de coronamaatregelen zijn namelijk ook zichtbaar in het leefstijlgedrag van kinderen. Dat blijkt uit de COLC-studie die door COACH in het Maastricht UMC+ werd gedaan. Daarin is o.a. te zien dat kinderen door de coronamaatregelen minder vaak aan de beweegnorm van 60 minuten bewegen per dag voldoen. Maar ook voor corona, zagen we dat kinderen lang niet altijd een uur per dag bewegen halen.

Daarom staken JOGG Heuvelland & Maastricht, Rabobank, IKEA Heerlen en Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht de handen ineen en ontwikkelden de Peuter Beweegbox. De box bevat een rad waaraan kinderen kunnen draaien en zo een beweegspel selecteren om te gaan doen. De spullen voor de spellen zitten allemaal in de box. Het zijn echt ‘beweegtussendoortjes’, ze kosten niet veel tijd!

De box wordt de komende weken gelanceerd in het Heuvelland en Maastricht. De eerste boxen zijn inmiddels uitgereikt. Zo ook in Valkenburg aan de Geul door wethouder Remy Meijers: “Als JOGG gemeente willen we aandacht besteden aan veel beweging voor jongeren en gezond opgroeien. Jonge kinderen pakken nieuwe uitdagingen snel op en zien bewegen als een spel. De Peuter Beweegbox sluit hier goed op aan en heeft actieve maar vooral ook leuke spellen. De Beweegbox introduceren op een peuterspeelzaal zorgt er voor dat kinderen al op jonge leeftijd ervaren dat bewegen ook leuk is.

Meer nieuws