SDG actie dagen in Valkenburg aan de Geul

Geplaatst op donderdag 28 juli 2022

SDG staat voor Sustainable Development Goals. Dit zijn de 17 duurzaamheidsdoelen die gebruikt worden om van de wereld in 2030 een betere plek te maken. Een gemeenschappelijke taal die wereldwijd gebruikt kan worden om sociale, economische en ecologische problemen bespreekbaar te maken. Meer weten? Kijk op www.sdgnederland.nl.

Samen komen we in actie!

De SDG’s roepen iedereen op om mee te doen; landelijke en regionale overheid, ondernemers van grote en kleine bedrijven, maar ook vrijwilligers en inwoners. Op zaterdag 24 en zondag 25 september 2022 komen wereldwijd dan ook miljoenen mensen in actie om ieder op hun eigen wijze invulling te geven aan de realisatie van de SDG’s. Zo ook in Valkenburg aan de Geul. Binnen de gemeente gebeurt er al enorm veel op het gebied van de SDG’s en wij willen dit weekend graag gebruiken om dat aan de mensen binnen en buiten de gemeente te laten zien. Dat kunnen we echter niet alleen, daar hebben we jouw hulp voor nodig!

Zaterdag 24 september 11.00u – 15.00u

Op zaterdag 24 september willen we alle buurtinitiatieven, organisaties, verenigingen en stichtingen de kans geven om hun deuren open te gooien. Op deze manier willen we mensen laten ontdekken wat er allemaal speelt in hun buurt/gemeente en laten we zien dat wij met z’n allen een steentje bijdragen aan een betere wereld. Natuurlijk hoeft dit niet alleen maar om de natuur te gaan maar kan het ook gaan over kwaliteitsonderwijs, goede gezondheid en welzijn, ongelijkheden verminderen of duurzame steden en gemeenschappen.

Zondag 25 september 11.30u – 16.00u

Graag nodigen we alle vrijwilligers en leden van alle organisaties, verenigingen en initiatieven uit om op zondag 25 september bij elkaar te komen op Château St. Gerlach. Niet alleen om iedereen te bedanken met een kop koffie en een stuk vlaai maar om mee te praten over de duurzaamheidsdoelen in de gemeente Valkenburg aan de Geul tijdens een Cross the Line geleid door Lex Uiting.

Jullie zijn van harte uitgenodigd (PDF, 379.6 kB) in het paviljoen van Château St. Gerlach. Het precieze programma van deze dag wordt nog gecommuniceerd en zal gepubliceerd worden in de Mazjerang van september.

Aanmelden?

Wil jij je deuren opengooien op zaterdag 24 september? Ga je graag in gesprek over deze thema’s en deel je jouw ideeën en ervaringen op 25 september? Aanmelden voor een of beide dagen kan door te klikken op deze link:

Aanmeldingsformulier

Wij nemen dan na maandag 15 augustus contact met je op. Heb je nog vragen over of ideeën voor deze dagen? Dan kun je altijd een mailtje sturen naar bob@opbouwwerker.nl

Meer nieuws