Oostervoetpad langs de Geul is weer open

Geplaatst op vrijdag 13 mei 2022

Het Oostervoetpad van Valkenburg naar Schin op Geul is weer geopend voor wandelaars. Dit voetpad langs de Geul werd door het hoogwater in juli 2021 zo beschadigd dat het dicht moest.  Door het hoogwater waren stukken van de kades weggespoeld. Hierdoor verzakte het pad. Waterschap Limburg herstelde de kades en de gemeente Valkenburg aan de Geul herstelde het pad.

Wethouder Carlo Vankan: “Ik vind het een van de mooiste paden van Zuid-Limburg. Iedereen kan er van de prachtig meanderende Geul en de omgeving genieten, ook als je in een rolstoel zit. Ik ben blij dat het weer open is.” Chrit Wolfhagen, DB-lid Waterschap Limburg: “In en rondom de Geul leven beschermde diersoorten zoals de ijsvogel. Tijdens het herstel zijn extra maatregelen getroffen om het leefgebied van deze dieren in tact te houden. Bovendien ligt onder het Oostervoetpad een gastransportleiding die instabiel was geworden. Die leiding werd weer goed vastgezet. Nu ligt het voetpad er weer prachtig bij voor mens en dier en is het weer veilig om in dit mooie stukje Valkenburg te recreëren.

De Drie Beeldjes hebben ook een verfbeurt gekregen in opdracht van stichting Sjaasbergergank, die voor Natuurmonumenten het beheer van de Kluis en o.a. de Drie Beeldjes doet.

Een overzicht van de wandelroutes, waaronder het Oostervoetpad, in Schin op Geul.

Meer nieuws