Valkenburg tot en met 2027 finishlocatie voor de Amstel Gold Race

Geplaatst op dinsdag 26 april 2022

De gemeente Valkenburg aan de Geul verbindt zich ook voor de komende vijf jaren aan de Amstel Gold Race. De gemeente en de Amstel Gold Race maakten vandaag bekend dat zij het contract hebben verlengd tot en met 2027. De finishlijn wordt al sinds 2003 getrokken in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Jan Vermeer, wethouder Valkenburg aan de Geul tekende vanmiddag met koersdirecteur Leo van Vliet het nieuwe contract.

Valkenburg

De finish van de Amstel Gold Race blijft ook de komende vijf jaar in Valkenburg aan de Geul. De gemeente heeft hierover overeenstemming bereikt met de organisatie. De Rijksweg tussen Berg en Terblijt en Vilt vormt opnieuw het decor voor de finish van zowel de heren- als dameswedstrijd. Wethouder Jan Vermeer is verheugd dat Valkenburg de komende vijf jaren de finishplaats van deze klassieker blijft: “De Amstel Gold Race en Valkenburg aan de Geul zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het vormt ieder jaar weer één van de hoogtepunten in onze evenementenstad, met 15.000 deelnemers aan de toerversie en minimaal 200.000 toeschouwers in Valkenburg en Limburg tijdens de wedstrijden op zondag. Ieder jaar opnieuw is het tijdens het Amstel Gold Race weekend één groot feest in onze wielerstad. De samenwerking met de organisatie van dit geweldig wielerevenement is voortreffelijk.”


“Twintig jaar geleden kozen wij ervoor om de finishlijn naar de gemeente Valkenburg aan de Geul te verleggen en daar hebben we nog geen moment spijt van gehad. De Amstel Gold Race voelt zich thuis in Valkenburg en we verlengen daarom graag de samenwerking voor nog eens vijf jaren”, aldus een trotse koersdirecteur Leo van Vliet.


De 57e editie van de Amstel Gold Race wordt verreden op zondag 16 april 2023. Een dag eerder worden de heuvels beklommen door deelnemers van de 21e editie van de Toerversie Amstel Gold Race.

Meer informatie:

Meer informatie over de Amstel Gold Race vindt u ook op:
www.amstelgoldrace.nl
http://twitter.com/amstelgoldrace 
http://www.facebook.com/AmstelGoldRace

Meer nieuws