Jongerenlintje voor jonge mantelzorger Bente Leunissen uit Schin op Geul

Geplaatst op woensdag 27 april 2022

Tijdens de jaarlijkse Koningsborrel heeft burgemeester Daan Prevoo een Jongerenlintje uitgereikt aan de 13-jarige Bente Leunissen uit Schin op Geul. Bente zorgt als jonge mantelzorger voor haar broer Brian, die sinds zijn geboorte een hersenletsel heeft.  Zij is hiermee niet alleen een enorme steun voor haar broer, maar ook voor haar ouders en familie.

Actief voor de gemeenschap in Schin op Geul

Daarnaast zet Bente zich actief in voor diverse andere organisaties in Schin op Geul:

• Ze is lid van de dansgroepen van JCV de Waterretjes waarvan zij tevens in 2019 Jeugdprinses is geweest.
• Inmiddels is ze doorgegroeid tot Dansmarietjes van CV de Waterratte waarvan ook haar vader lid is.
• Verder is zij ook een geliefd vrijwilliger van de Rooms Katholieke Mauritiuskerk in Schin op Geul, onder andere als misdienaar.
• Ook is zij actief bij Schutterij Sint Mauritius in Strucht als lid van de drumband.
• Zij is altijd bereid om in te springen bij collectes en  inzamelingen voor allerlei goede doelen. 

Waarom een Kinder- / Jongerenlintje?

Het Kinder- /Jongerenlintje is bedoeld voor jeugdigen uit Valkenburg aan de Geul tussen 6 en 15 jaar die zich belangeloos inzetten voor andere mensen of voor de gemeente en haar inwoners. Volwassenen die iets bijzonders hebben verricht komen vaak vanzelf wel in het nieuws. Sommigen krijgen een onderscheiding van de koning, een lintje. Maar er zijn ook kinderen en jongeren die zich op een bijzondere manier van anderen onderscheiden. Valkenburg aan de Geul is daar trots op. Daarom krijgen deze jonge kanjers van de gemeente ook een speciale onderscheiding.

Meer nieuws