Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan

Geplaatst op dinsdag 4 februari 2020

Samen verantwoordelijk voor een veilig uitgaansklimaat met ‘Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan’

Op 29 januari, ondertekenden de gemeente Valkenburg aan de Geul, Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Valkenburg aan de Geul, horecaondernemers, politie en brandweer een intentieverklaring 'Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan’. Met deze intentieverklaring wordt een start gemaakt om samen te werken aan een veilig uitgaansklimaat.

Met een 'Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan' kunnen afspraken worden gemaakt over het toelatingsbeleid en de huisregels van horecagelegenheden, beveiliging, geluid, toezicht en de manier waarop horecaondernemers kunnen handelen als zij te maken hebben met een gast die overlast veroorzaakt. Hiervoor zal een gezamenlijk convenant worden gemaakt.

Nog beter uitgaansklimaat in Valkenburg aan de Geul

Lars Dorren, voorzitter KHN Valkenburg aan de Geul: “Wij zijn heel blij met deze samenwerking tussen de gemeente, de politie en onze leden. Hiermee laten we zien dat we gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor veilig uitgaan, verantwoord alcoholgebruik en het voorkomen van overlast. Zo zorgen we samen voor een nog beter uitgaansklimaat in Valkenburg aan de Geul. En dat vinden wij als horecaondernemers heel belangrijk, want veiligheid staat bij ons voorop. Zodat onze gasten mooie en waardevolle momenten kunnen beleven als ze naar een restaurant, café, hotel of lunchroom gaan.”

Over Koninklijke Horeca Nederland

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de grootste horeca brancheorganisatie in ons land. Met ruim 233 afdelingen door heel Nederland vertegenwoordigen wij bijna 20.000 horecaondernemers met ruim 255.000 horecamedewerkers. Wij staan voor een professionele en toekomstbestendige horecabranche. Onze leden ondersteunen wij door lobby, advies en financiële ledenvoordelen. Zo maakt KHN zich sterk voor de horeca.

Meer nieuws