9 en 10 april: Amstel Gold Race weekend

Geplaatst op maandag 4 april 2022

Komend weekend staat Limburg in het teken staan van de Amstel Gold Race. Op zaterdag en zondag worden daarom extra (verkeers-)maatregelen genomen.

Toertocht – zaterdag 9 april 2022

Op zaterdag 9 april 2022 komen vele wielerliefhebbers naar Zuid-Limburg om deel te nemen aan de Toerversie van de Amstel Gold Race. Op de website van de Amstel Gold Race (https://www.amstel.nl/amstelgoldrace/toerversie) vind je de precieze routes en doorkomsttijden. Bewoners aan de routes worden verzocht de auto zoveel als mogelijk niet op de weg te parkeren. Dit zorgt voor een betere doorstroming en beperkt de overlast. Deelnemers worden voor en tijdens het evenement geïnformeerd over de geldende regelementen. Er wordt benadrukt dat een toertochtrijder zich aan de verkeersregels moet houden. Tientallen verkeersregelaars en motoren zijn op het parcours om dit te controleren en deelnemers aan te spreken op het gedrag indien ze de verkeersregels overtreden. Ook zijn op gevaarlijke kruispunten verkeersregelaars actief om de doorstroming te bevorderen en gevaarlijke situaties te voorkomen. Mochten deelnemers (herkenbaar aan een stuurbordje en rugnummer) zich misdragen dan vragen wij u het startnummer van deze deelnemer te noteren en aan ons door te geven. Zodoende kunnen we de deelnemer (achteraf) hier op aanspreken. Bij ernstige voorvallen zal dit leiden tot uitsluiting voor komende edities.

Wedstrijd – zondag 10 april 2022

Op zondag 10 april vindt de enige wielerklassieker van Nederland plaats in Zuid-Limburg. Dit jaar wordt er wederom een heren en dames wedstrijd gereden. Op de website van de Amstel Gold Race (https://www.amstel.nl/amstelgoldrace) vind je de precieze routes en doorkomsttijden. De wedstrijdparcoursen zijn dit jaar nauwelijks veranderd. Tijdens de doorkomsten wordt de weg voor korte tijd afgesloten. Afhankelijk van het wedstrijdverloop zal de weg tussen de 10 en 20 minuten afgesloten zijn per doorkomst. Honderden verkeersregelaars en politieagenten zullen actief zijn om dit in goede banen te leiden. Zondag 10 april geldt er een stop- en parkeerverbod voor het parcours. Bewoners aan het parcours worden gevraagd hun auto niet op het parcours te parkeren. Mocht u onverhoopt, met welk voertuig dan ook, op het parcours “in de koers” terecht komen neem dan altijd de door de renners te volgen richting, blijf op gepaste afstand achter de wielrenners rijden en verlaat het parcours bij het eerste kruispunt. Mocht een groep wielrenners naderen in tegengestelde richting stop dan onmiddellijk en wijk uit naar de zijkant van de weg.

Kom kijken!
U bent van harte uitgenodigd om de wielrenners aan te moedigen. Let hierbij op spelende kinderen en laat huisdieren nooit loslopen in de buurt van het parcours tijdens een doorkomst van de wielrenners.

Bewonersbrief

Download hier de bewonersbrief van Berg en Terblijt / Vilt (PDF, 532.9 kB), Sibbe (PDF, 533.6 kB) en Valkenburg (PDF, 536.0 kB).

Live - uitzending

Natuurlijk worden de Amstel Gold Race wedstrijden ook dit jaar door de NOS uitgezonden. Vanaf 12:00 uur via NOS.nl en vanaf 13:00 uur live op NPO1. Wij hopen er samen met u een mooi wielerweekend van te maken.

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen, tips of klachten neem gerust contact op via info@amstelgoldrace.nl voor dringende zaken zijn wij, ook tijdens het Amstel Gold Race weekend, telefonisch bereikbaar via 088-4345247.


Op zaterdag 9 april zijn wij telefonisch bereikbaar vanaf 6:00 uur tot en met 19:00 uur.
Op zondag 10 april van 7:30 uur tot 10:00 uur en van 12:00 uur tot 14:00 uur.

Meer nieuws