Gratis babyluiers en incontinentiemateriaal inleveren bij het milieupark

Geplaatst op vrijdag 31 december 2021

Vanaf 1 januari 2022 kunnen inwoners van de gemeenten Valkenburg aan de Geul, Meerssen en Maastricht gratis babyluiers en incontinentiemateriaal inleveren bij het milieupark. Dit afval wordt vervolgens gerecycled.

Inleveren op de milieuparken

Inwoners kunnen terecht bij de milieuparken Valkenburg, Beatrixhaven, het Rondeel of Randwyck. Aanleveren van luiers en incontinentiemateriaal gebeurt in speciale witte half-doorzichtige (25 liter) zakken. Deze zakken kunt u gratis afhalen bij de milieuparken. De speciale zakken zijn een eis van de recyclingfabriek. Zij moeten namelijk kunnen zien of er geen ander afval bij zit.

Scheiden van luiers en incontinentiemateriaal

De luiers en het incontinentiemateriaal worden gerecycled in een recyclefabriek in Nederland. De fabriek maakt er plastic, compost en biogas van. Door luiers en incontinentiemateriaal apart in te zamelen wordt er minder restafval geproduceerd. Restafval wordt verbrand waardoor waardevolle grondstoffen verloren gaan en CO2 vrijkomt. Dat is slecht voor het milieu. Luiers en incontinentiemateriaal apart inzamelen draagt dus bij aan een beter milieu.

Valkenburg gaat voor minder restafval per inwoner

Gemeente Valkenburg aan de Geul heeft als doel om zo weinig mogelijk niet herbruikbaar restafval per inwoner te verwerken. Remy Meijers, wethouder Duurzaamheid: “Door al het afval nog beter te scheiden dan nu al gebeurt, werken we hieraan. Het is fijn om nu de volgende duurzame stap te zetten om afval op een verantwoorde manier te hergebruiken.”

Meer nieuws