Let op: Parkeren in het centrum zonder vergunning na 1 januari niet meer toegestaan

Geplaatst op vrijdag 17 december 2021

Sinds de watersnoodramp zijn onze handhavers coulant geweest met de parkeersituatie van de parkeervergunninghouders in het centrum van Valkenburg. Men heeft de ruimte gekregen om te parkeren waar het nodig was. Iedereen heeft de afgelopen periode hard gewerkt om zo snel mogelijk terug te keren naar de situatie van voor de overstroming. Gelukkig zien we dat veel herstelwerkzaamheden inmiddels afgerond zijn. Daarom wordt per 1 januari 2022 weer teruggekeerd naar de parkeervergunning situatie van voorheen.

Wat betekent dit voor vergunninghouders?   

Uw parkeersituatie is niet veranderd na de watersnoodramp

  • 1ste bewonersvergunning wordt jaarlijks kosteloos automatisch verlengd. U hoeft zelf niets te doen.
  • Voor de 2de bewonersvergunning moet u betalen. U ontvangt een factuur van P1. Na betaling ontvangt u een bericht dat uw 2de bewonersvergunning is verlengd.

Uw parkeersituatie is veranderd na de watersnoodramp

Parkeren herstelbedrijven

Stel dat een bedrijfsbus voor uw moet pand parkeren voor herstelwerkzaamheden. Als er geen noodzaak is om deze voor uw pand te parkeren, verwijzen wij dit voertuig naar de reguliere betaalde parkeerplaatsen. Voor het aanvragen van een parkeerontheffing kunt u contact opnemen met P1 via telefoonnummer 088- 1261407.

Handhaving op parkeerovertredingen

Parkeren op de stoep of op een laad- en losplaats is NIET toegestaan. De Boa’s zullen daar nu al op handhaven. Na 1 januari 2022 gelden de parkeervergunningen als vanouds. Dan starten de Boa’s ook weer met handhaving op het parkeren in de zones voor vergunninghouders.

Ook voor overige vragen kunt u contact opnemen met P1 via telefoonnummer 088 - 12 61 407.

Meer nieuws