Een kleurrijke placemat voor bij het Nationale Schoolontbijt

Geplaatst op vrijdag 29 oktober 2021

Basisschoolleerlingen in het Heuvelland en Maastricht ontbijten dan weer samen met hun meesters en juffen gezond en gezellig in de klas. In deze feestelijke ontbijtweek willen we het belang van gezond ontbijten onder de aandacht brengen met als missie een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Het thema van dit jaar is dan ook: ‘Altijd een gezond ontbijt’.

Dit jaar maken we van gezond ontbijten een extra feestje op basisschool OBS Broekhem. De leerlingen van groep 3 krijgen op vrijdag 5 november een kleurrijke placemat van wethouder Remy Meijers. Deze placemat is ontwikkeld door JOGG Heuvelland en Maastricht in samenwerking met de Jeugdgezondheidszorg. Op de placemat staan leuke spelletjes en opdrachtjes die de kinderen en ouder(s) samen kunnen doen en allerlei leuke weetjes over een gezonde leefstijl. Vanaf 2022 ontvangt iedere 5 jarige in de Heuvelland gemeenten en Maastricht tijdens het bezoek aan de Jeugdgezondheidzorg de placemat.

Om naast een gezond ontbijt ook een gezonde lunch te bevorderen gaat JOGG Heuvelland en Maastricht broodtrommelboekjes uitdelen aan de basisschoolleerlingen. In dit kleine boekje staan allerlei leuke ideeën en tips over hoe de broodtrommel van het kind lekker en gezond gevuld kan worden. De komende jaren ontvangen alle kleuters dit bij de start van hun schoolcarrière.

Meer nieuws