Gratis je verkeerskennis opfrissen?

Geplaatst op vrijdag 22 oktober 2021

Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis opfriscursussen in de gemeente Valkenburg aan de Geul.

We willen allemaal zo lang mogelijk onze eigen boodschappen blijven doen. Makkelijk een bezoekje brengen aan een vriend of familielid. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dan dat je zo lang mogelijk mobiel blijft?

Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan meedoen met de Opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland. In opdracht van de gemeente Valkenburg aan de Geul, in samenwerking met de lokale VVN afdeling en seniorenverenigingen organiseren we dit jaar een aantal opfriscursussen verkeerskennis voor de ervaren automobilist. Helemaal gratis, op een locatie in de buurt en ook nog eens gezellig.

Waarom een opfriscursus nuttig is? “Natuurlijk fiets je al je hele leven en heb je waarschijnlijk al jaren je rijbewijs. Meer dan genoeg ervaring dus.” zegt de projectleider van Veilig Verkeer Nederland. “Toch ben je, als je wat ouder wordt, een stuk kwetsbaarder in het verkeer dan een 20-jarige. Als er iets gebeurt, zijn de gevolgen vaak ernstiger. Maar je wilt wel blijven fietsen en autorijden. Daarvoor kan onze opfriscursus helpen: je verkeerskennis wordt weer even bijgespijkerd en je krijgt praktische adviezen van onze instructeur.”

Wat gaan we doen?

Je kunt meedoen met een opfriscursus waar je verkeerskennis wordt bijgespijkerd. Onze instructeur geeft uitleg over oude en nieuwe verkeersregels, -situaties en -borden.

Ook is er de mogelijkheid voor deelnemers aan deze cursus om zich aan te melden voor een individuele praktijkrit in de eigen auto. (geheel vrijblijvend) Verdere informatie hierover ontvang je tijdens de cursus.

Doe mee met de gratis VVN Opfriscursus!

We organiseren onderstaande cursussen (je wordt beide dagen verwacht):

  • Donderdag 11 en 18 november 2021
  • Tijdstip 9.30-11.45 uur in Berg en Terblijt

Ben je boven de 55, een ervaren verkeersdeelnemer en inwoner van de gemeente Valkenburg dan kun je je tot één week voor aanvang van de cursus aanmelden of tijdens kantooruren bellen met 088-5248850. (Onze opfriscursussen zijn georganiseerd volgens de huidige RIVM richtlijnen, indien de bijeenkomst niet door kan gaan door aangescherpte RIVM richtlijnen kunnen we je een online versie aanbieden).

Deelname is gratis, maar let op: vol=vol!

Je ontvangt een week voor aanvang van de cursus een bevestigingsmail met de locatiegegevens.

Meer nieuws