Afvalkalender gaat digitaal

Geplaatst op vrijdag 1 oktober 2021

Vanaf december 2021 wordt de afvalkalender niet meer huis-aan-huis verspreid in de gemeente Valkenburg aan de Geul. De afvalkalender is beschikbaar in de Milieu App (App Store of Google Play) of via www.besteuitafval.nl

Voordelen van de milieu app

  • Persoonlijke afvalinformatie op basis van postcode en huisnummer
  • Actuele informatie beschikbaar in geval van wijzigingen in ophaalroutes
  • Afvalkalender met alarminstelling
  • Digitale pas voor toegang tot milieuparken
  • Afvalscheidingswijzer

Waarom geen papieren afvalkalender meer?

Een groot deel van de huishoudens maakt al gebruik van de digitale kalender in de Milieu app of op de website. Hierdoor worden veel kalenders onnodig verstuurd. Door de kalender niet meer af te drukken en te versturen wordt bespaard op papier en CO2-uitstoot. Wat ook bijdraagt aan een beter milieu is de afvalscheidingswijzer die in de app verwerkt is. Bij twijfel over afval kan worden opgezocht wat in welke bak of zak thuishoort. Dit draagt bij aan het goed scheiden van afval. Verder vindt de Gemeente het belangrijk om afvalinzameling goed te organiseren en inwoners hierover optimaal te informeren. In de Milieu App kunt u instellen dat u een melding ontvangt vóór de ophaaldag. Met dit handige hulpmiddel staat het afval altijd op tijd aan de straat. Via de app kunt u ook op elk moment eenvoudig een gepersonaliseerde afvalkalender inzien. De afgedrukte versie van de afvalkalender voorziet daarentegen niet in wijzigingen in ophaaldagen door omstandigheden (feestdagen, weeromstandigheden).

Geen smartphone?

U kunt de afvalkalender ook vinden en printen via de website www.besteuitafval.nl. Als u zelf niet kunt printen neem dan telefonisch contact op met de gemeente via 14 043. In het telefoonmenu kiest u voor optie 2 ‘geprinte afvalkalender aanvragen’. U wordt dan doorgeschakeld naar het centrale telefoonnummer van Rd4. Rd4 verzorgt voor de gemeente Valkenburg aan de Geul de afvalkalender en de Milieu App. U kunt ook direct contact opnemen met Rd4 via telefoonnummer 045-5437100.

Meer nieuws