Handen uit de mouwen tijdens World Cleanup Day

Geplaatst op vrijdag 11 september 2020

Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. Valkenburg Sprokkelt organiseert op deze dag samen met een aantal zogenaamde ‘sprokkelspots’ een sprokkelwandeling.

Deelnemers kunnen kiezen uit twee mooie routes die beide starten bij Chalet Tivoli om 10:30 uur. Tijdens de wandeling is het de bedoeling zoveel mogelijk zwerfafval te verzamelen. Onderweg maken deelnemers daarnaast kennis met een aantal sprokkelspots. De sprokkelspots bestaan uit een aantal ondernemers in de gemeente. Zij bieden inwoners die zelf met opruimen van zwerfafval aan de slag willen gaan het hele jaar door een helpende hand.

Na de wandeling wordt er in de middag een knutselactiviteit voor kinderen georganiseerd waarbij het gevonden afval een rol speelt. Aanmelden voor de sprokkelwandeling kan voor 14 september via sprokkelen@valkenburg.nl

De sprokkelwandelingen worden georganiseerd door de gemeente Valkenburg aan de Geul, in samenwerking met Communicatiebureau Edening en de ondernemers van de sprokkelspots. Vier keer per jaar vindt er een seizoens sprokkelwandeling plaats.

Meer nieuws