Toerversie Amstel Gold Race op 11 september

Geplaatst op donderdag 2 september 2021

De Toerversie Amstel Gold Race op zaterdag 11 september gaat door. Om te voldoen aan de geldende COVID-19-maatregelen worden er diverse maatregelen getroffen. Het afhalen van de startnummers, de start, de verzorgingsposten én de finishlocatie worden met voldoende ruimte als een doorstroomlocatie ingericht. Vanwege de maatregelen moet de finishlocatie ook ingericht worden als een doorstroomlocatie, waardoor er dit jaar geen finishdorp zal zijn.

Bereikbaarheid

De start van de Toerversie Amstel Gold Race vindt jaar plaats vanaf Par’Course in Valkenburg aan de Geul. De routes liggen zoals gewoonlijk verspreid door Zuid-Limburg. De finishlijn wordt dit jaar getrokken op de top van de Cauberg en niet, zoals voorgaande jaren, tussen Vilt en Berg en Terblijt. Hierdoor blijven de kernen Vilt en Berg en Terblijt normaal bereikbaar. Ook de bewoners en bedrijven op de Cauberg blijven bereikbaar.

Om de doorstroming en de veiligheid te kunnen waarborgen wordt op zaterdag 11 september eenrichtingsverkeer ingesteld op de Sibberweg (richting Sibbe) en de Daalhemmerweg (richting Valkenburg). Ook op de Cauberg geldt zaterdag 11 september eenrichtingsverkeer, maar is wel uitsluitend voor bestemmingsverkeer (bewoners en bedrijven Cauberg) toegankelijk. Tenslotte wordt er ook op de Sibbergrubbe en de Bergstraat eenrichtingsverkeer vanuit Valkenburg richting Sibbe ingesteld.

Meer nieuws