Brand in Plenkertstraat

Geplaatst op zondag 1 augustus 2021

Vannacht zijn enkele leegstaande panden in de Plenkertstraat afgebrand. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat brand zich uitbreidde naar naastgelegen panden.

Door de brand zijn de panden ernstig beschadigd en de restanten zijn instabiel. Omdat er instortingsgevaar is, worden de panden vandaag gesloopt. Hiervoor moet de gasleiding afgesloten worden en zal een deel van de Plenkertstraat tijdelijk geen gas hebben. De Plenkertstraat is afgezet.

Door de brand zijn er roetdeeltjes terecht gekomen op auto's in de omgeving, met name in en rondom Wilhelminalaan en Oranjelaan. Deze roetdeeltjes zijn niet schadelijk en kunnen eenvoudig verwijderd worden door de auto te wassen.

Bij de brand is een kleine hoeveelheid asbesthoudend materiaal op de straat bij het afgebrande pand aangetroffen. De nabije omgeving is geïnspecteerd en daar zijn verder geen asbestresten gevonden.

Voor het opruimen van het asbesthoudend materiaal wordt de Plenkertstraat vanaf de Emmalaan tot aan de Polfermolen afgesloten. Die afsluiting duurt waarschijnlijk tot zondagavond.

Meer nieuws