Veilige Schoolroute tussen Vilt en Berg

Geplaatst op vrijdag 9 juli 2021

Na de sluiting van de basisschool in Vilt is een groot deel van de kinderen naar de basisschool in Berg overgestapt. Verkeerswethouder Vankan: “Als de scholen dan in sommige gevallen niet voor de kernen behouden kunnen worden, kan de gemeente op zijn minst zorgen voor de aanleg van Veilige Schoolroutes ernaartoe.” Dit was ook één van de topprioriteiten in het Verkeersplan Vilt van het Kernoverleg. Met subsidie van de Provincie is deze route nu gerealiseerd. Er zijn komremmers, verkeersdrempels en zichtbare fietsstroken aangebracht.

Chris Velraads, Voorzitter van de Verkeerswerkgroep: “Dit is een zichtbaar en goed resultaat waar we heel tevreden over zijn. Maar er staat meer op ons lijstje: Ook de Provinciale weg en dan met name de snelheid en het oversteken ervan heeft aandacht nodig. Omdat dit een provinciale aangelegenheid is, trekken we samen met de gemeente op richting Provinciebestuur via een gezamenlijk brief.”

Woon je in Vilt en wil je meepraten met de Verkeerswerkgroep? Stuur een mailtje naar kernoverlegvilt@gmail.com.

Om de situatie onder de aandacht te brengen zetten de Verkeerswerkgroep en wethouder Vankan met goede hoop op resultaat in op een gezamenlijk gesprek met Maarten van Gaans, de onlangs geïnstalleerde deputé met Mobiliteit in zijn portefeuille.

Fietspad veilig

Foto: Jos Coenen

Meer nieuws