Tweedehands speelgoed app Swip Swap wordt getest in Valkenburg

Geplaatst op vrijdag 2 juli 2021

Valkenburg aan de Geul stimuleert als één van de eerste gemeenten in Nederland het ruilen, en dus hergebruiken, van speelgoed via Swip Swap. De Limburgse start-up Swip Swap geeft speelgoed een tweede leven met een kindvriendelijke 2e hands speelgoed app. De app maakt ruilen, doneren, kopen en verkopen van 2e hands speelgoed in de eigen buurt gemakkelijk en leuk. Door de introductie van de Swip Swap app faciliteert Valkenburg lokaal hergebruik en duurzaam speelplezier voor alle kinderen.

Duurzaam en voordelig spelen

Uit onderzoek blijkt dat 66% van het speelgoed bij gezinnen in huis niet meer gebruikt wordt. Via de kast, de zolder of berging belandt het gros van het speelgoed bij het afval. Zonde van het vaak nog bruikbare speelgoed, het geld, de grondstoffen, de energie en het milieu. Waarom zou je dat speelgoed niet een nieuw leven geven? Je kunt het zelf regelen via de app en op die manier ook, gratis, ander speelgoed uitzoeken!

Doe ook mee!

Swip Swap zoekt Valkenburgse inwoners die de app willen testen. Dus: heb jij of je kind speelgoed dat niet meer gebruikt wordt? Of ben je nieuwsgierig naar het speelgoed dat  aangeboden wordt? Download dan de gratis Swip Swap app voor je smartphone of tablet via de Google Playstore of Apple Appstore. Hoe meer inwoners de app downloaden, hoe meer speelgoed er uit te kiezen valt!
Lokale ondernemers en instellingen kunnen ook meedoen door een Swip Swap ruilspot aan te bieden. Wil je hier meer over weten? Stuur dan een mail.

Meer informatie over Swipswap.

Meer nieuws