Wielerstad Valkenburg ontmoet directie Groupe Amoury Sport Organisation

Geplaatst op zondag 25 april 2021

Burgemeester Daan Prevoo en wethouder Jan Vermeer verwelkomden afgelopen vrijdag de Algemeen Directeur van de Groupe Amoury Sport Organisation (ASO) in de Shimano Experience in Valkenburg. ASO is onder andere eigenaar van de Tour de France. Uiteraard kwam ook de kandidatuur voor een Touretappe ter sprake.

SHIMANO nieuwe partner van de Tour de France

Onlangs besloot ASO een meerjarige overeenkomst aan te gaan met Shimano voor de levering van neutrale materiaalwagens in alle grote wielerwedstrijden van deze organisatie, zoals de Tour de France. Vandaag bespraken directeur Shimano Europa Marc van Rooij en Yann Le Moenner in het grootste en modernste Shimano Experience Center van de wereld de mogelijkheden die dit contract biedt voor Nederland in het algemeen en Valkenburg aan de Geul en de regio in het bijzonder. Komende tijd worden de gemaakte afspraken verder uitgewerkt in concretere projecten waarbij er zeker voor een wielergemeente als Valkenburg aan de Geul een groot aantal kansen liggen om samen te gaan werken met twee wereldorganisaties op wielergebied: Shimano en ASO.

Gepassioneerde ontvangst doet goed

In zijn welkom memoreerde burgemeester Prevoo het belang van de moderne multifunctionele accommodatie Par’Course waar het Shimano Experience Center deel van uit maakt. Het Experience Center is dan ook een belangrijke plus bij de organisatie van veel wielerevenementen in Valkenburg aan de Geul.

Burgemeester Prevoo “Meer dan honderd jaar heeft Valkenburg laten zien dat zij de wielersport en het wielertoerisme in haar hart heeft gesloten. Niet alleen grote wedstrijden, maar ook de minder bekende wielersporten en de recreatiefietsers hebben een belangrijke plaats. Shimano, ASO en Valkenburg aan de Geul vormen een ideale combinatie voor een langdurige samenwerking op het gebied van innovatie, gezond bewegen en topsport in een groene omgeving”. Directeur ASO Yann Le Moenner sprak zijn waardering uit voor het gepassioneerde verhaal: “Passie, kundigheid en een prachtige regio vormen de ingrediënten voor een mooie meerjarige samenwerking tussen Shimano, ASO en de gemeente Valkenburg aan de Geul”.

Uiteraard bracht burgemeester Prevoo aan het einde van de bijeenkomst de kandidatuur van de Provincie Limburg en gemeente Valkenburg aan de Geul voor een etappefinish in de Tour de France ter sprake. Le Moenner: “Ik herinner me de eerste keer in Valkenburg (Touretappe in 1992) nog heel goed. Honderdduizenden omzoomden toen het parcours in de laatste 14 kilometer. Een moment om niet te vergeten”.

Als herinnering aan de wielerstad Valkenburg ontving Le Moenner uit handen van de burgemeester het speciale Wieler  Monopoly Spel waar drie locaties uit Valkenburg zijn opgenomen, de Cauberg, Keutenberg en het Shimano Experience Center.

Meer nieuws