CuypersInValkenburg.nl

Geplaatst op vrijdag 5 maart 2021

3 maart 2021 was de 100-ste sterfdag van Pierre Cuypers. Eén van de belangrijkste Nederlandse architecten: Rijksbouwmeester en het bekendst van het Rijksmuseum en Station Amsterdam-CS. Maar Pierre Cuypers was en bleef ook werkzaam in Limburg. Hij woonde zelfs een aantal jaren in Valkenburg en daar is nog veel van zijn invloed terug te vinden. ‘Touched-by-Cuypers’ zogezegd.
Kunst en Cultuurraad Valkenburg heeft speciaal voor deze gelegenheid een Touched-by-Cuypers site opgezet waar bezoekers tikkend en swipend een overzicht vinden van Cuypers periode in Valkenburg. In woord en beeld.

www.cuypersinvalkenburg.nl is een digitaal initiatief van Kunst en Cultuurraad Valkenburg en een spin-off van een geheel nieuw en eigen digitaal platform: 1valkenburg.nl. Dit digitaal platform zal verder uitgebreid worden tot een centrale informatieplek voor alles wat een verbinding heeft met kunst, cultuur en cultuurhistorisch erfgoed in en rond de gemeente Valkenburg aan de Geul. Hiermee schept de KCR een verbinding tussen organisaties en mensen: geïnteresseerden kunnen bijvoorbeeld activiteiten (meetings, websites, e-learning etc) aanmelden om een groter publiek te bereiken. Omgekeerd kan publiek centraal kennisnemen van actuele thema’s en -aanbod.

Iedereen die geïnteresseerd in kunst, cultuur en historisch cultureel erfgoed is van harte welkom op het platform en wordt uitgenodigd om gebruik te maken van de digitale mogelijkheden. Surf er eens naartoe en laat gerust weten wat je er van vindt. Want verbinden blijft mensenwerk. Kunst en cultuur brengt mensen bij elkaar: ook digitaal!

Foto: Familiegraf van de familie Habets-Willems. In 1892 ontwerpt Pierre Cuypers dit ‘graf met kapel’ in Neogotische bouwstijl, voor Jan Willem Hubert Habets (1845-1929). Foto Jo van Aken
 

Meer nieuws