Jan Schrijen nog even waarnemend burgemeester in Valkenburg aan de Geul

Geplaatst op vrijdag 26 februari 2021

Limburgs Gouverneur Theo Bovens heeft de heer dr. J.J. (Jan) Schrijen aangesteld als waarnemend burgemeester van de gemeente Valkenburg aan de Geul. De heer Schrijen was sinds maart 2018 burgemeester van Valkenburg aan de Geul en in de periode vanaf maart 2017 waarnemer in deze gemeente. Per 1 maart 2021 is door de Kroon aan de heer Schrijen eervol ontslag verleend.

De aanstelling van de heer Schrijen als waarnemend burgemeester van Valkenburg aan de Geul gaat in op maandag 1 maart en zal duren tot aan de ingangsdatum van de benoeming van de nieuwe burgemeester, naar verwachting begin april 2021. De heer Schrijen is vandaag door gouverneur Bovens beëdigd als waarnemer.

De gouverneur heeft met de fractievoorzitters in de gemeenteraad van Valkenburg aan de Geul contact gehad over deze waarneming. De keuze voor een voortzetting van het burgemeestersambt in de vorm van waarneming door de heer Schrijen is mede ingegeven door de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer en de voortdurende coronapandemie.

De heer Schrijen (1952) was van 1998 tot 2005 burgemeester van Venlo en daarna tot december 2016 dijkgraaf van het waterschap Roer en Overmaas.

Meer nieuws