Burgemeester Jan Schrijen huldigt winnaars Sophianum 100k challenge

Geplaatst op vrijdag 12 februari 2021

Afgelopen woensdag werden de winnaars van de Sophianum 100k challenge in Valkenburg aan de Geul persoonlijk door burgemeester Jan Schrijen in het zonnetje gezet. Hij overhandigde de bloemen en prijzen aan de voordeur bij de winnaars.

De leerlingen van het Sophianum bleken tijdens de 100k challenge tot grootse daden in staat. Om een indruk te krijgen van de sportieve prestaties: Anouk Caelen uit IJzeren won maar liefst twee prijzen. Zij liep 233 km en maakte ook nog eens ruim 2.900 hoogtemeters. Pien Eurlings uit Oud-Valkenburg werd vierde in haar klassement met 175 kilometers. Broer Lars en zus Isa Eussen uit Valkenburg liepen de afgelopen weken vaak samen, bij elkaar opgeteld ruim 400 km. Ook Joris Bloemen uit Valkenburg viel in de prijzen met de 120 km die door hem werden afgelegd.

Burgemeester Jan Schrijen prees de knappe prestaties van de leerlingen. “Prachtig dat de leerlingen van het Sophianum dit initiatief zo enthousiast hebben opgepakt. Het is niet alleen goed om in deze tijd extra te bewegen, het maakt zelfs ook veel positiviteit en energie los bij iedereen die hierbij betrokken is. Voor allen dus een dikke pluim!”

De Sophianum 100k challenge, door een docent L.O. van het Sophianum te Gulpen in het leven geroepen om de middelbare scholieren tijdens de lockdown in beweging te houden, bleek een ongekend succes. Leerlingen, (groot)ouders, docenten en overige familieleden kwamen massaal in beweging. De challenge heeft inmiddels in diverse varianten navolging gekregen op middelbare scholen en zelfs universiteiten in heel Nederland. Duizenden scholieren en studenten nemen momenteel deel aan soortgelijke sportieve uitdagingen.

100km challenge

Meer nieuws