Voordracht nieuwe burgemeester

Geplaatst op vrijdag 5 februari 2021

De gemeenteraad van Valkenburg aan de Geul heeft in een extra raadsvergadering op 5 februari 2021 de heer Daniël M.M.T. Prevoo voorgedragen als nieuwe burgemeester van Valkenburg aan de Geul.

De gemeenteraad heeft er alle vertrouwen in dat Daan Prevoo in het belang van inwoners en gemeente met enthousiasme en uitstraling het burgemeesterschap zal invullen en ziet uit naar de samenwerking met zijn nieuwe burgemeester.

Daan Prevoo is geboren en woonachtig in Munstergeleen en kent lange bestuurservaring als lid van provinciale staten en gedeputeerde.

De vertrouwenscommissie heeft de afgelopen periode de aanbeveling aan de raad voorbereid op basis van de door de raad vastgestelde profielschets. Op de vacature hebben in totaal 30 sollicitanten gereageerd: de vertrouwenscommissie wil alle sollicitanten hiervoor bedanken.

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming vindt formeel plaats bij Koninklijk Besluit: in het Koninklijk Besluit zal de ingangsdatum van de benoeming vermeld worden. Met deze procedure zal enige weken gemoeid zijn. Hierna zal ook nog de installatievergadering van de nieuwe burgemeester in de gemeente plaatsvinden, waarmee de benoemingsprocedure is voltooid.

Daan Prevoo

Meer nieuws