Bekendmakingen: zo weet je ervan!

Geplaatst op dinsdag 21 juli 2020

Op 1 januari 2021 wijzigt de Bekendmakingswet: alle wettelijk voorgeschreven bekendmakingen, mededelingen en kennisgevingen van (voorgenomen) besluiten moeten dan geplaatst worden in de officiële elektronische publicatiebladen op www.overheid.nl. Dit geldt voor alle gemeenten in Nederland, dus ook voor de gemeente Valkenburg aan de Geul. Omdat de VIA Limburg niet meer huis-aan-huis wordt verspreid, publiceert de gemeente vooruitlopend op de nieuwe wetgeving de officiële bekendmakingen vanaf 1 juli op overheid.nl.

De e-mailservice of app ‘Over uw buurt’ biedt de mogelijkheid om deze bekendmakingen over uw wijk of buurt digitaal te ontvangen. Het gaat om berichten van regionale overheidsorganisaties zoals bijv. de gemeente, de provincie of het waterschap die direct van invloed zijn op de omgeving. Zoals vergunningen, plannen en voorschriften.

Op elk moment van de dag slechts één klik verwijderd van de meest recente berichten? Abonneer u op de e-mailservice of download de app.

We hebben ook aandacht voor burgers die niet digitaal vaardig zijn. De gemeente verstrekt op verzoek een papieren afschrift van een publicatie in de elektronische publicatiebladen. Inwoners die niet digitaal vaardig zijn kunnen zich hiervoor aanmelden via het Klant Contact Centrum, tel. 14 043.

Meer nieuws