Trouwen in Valkenburg aan de Geul nog aantrekkelijker

Geplaatst op dinsdag 27 oktober 2020

De gemeente Valkenburg aan de Geul maakt de mogelijkheden om te trouwen in deze gemeente nu nog aantrekkelijker. Volgens burgemeester Jan Schrijen willen mensen steeds meer een zo persoonlijk mogelijke, op maat gesneden ceremonie. “Daar spelen wij natuurlijk graag op in. Door het aanbieden van diverse ceremonies met pakketten op maat. In combinatie met onze prachtige huwelijkslocaties, ruim aanbod aan horeca-gelegenheden en mooie omgeving wordt het nu nog aantrekkelijker om in Valkenburg aan de Geul in het huwelijksbootje te stappen.”

Meer voor minder

Allereerst worden de tarieven om in de gemeente te kunnen trouwen verlaagd. Daarnaast worden de mogelijkheden van trouwceremonies uitgebreid. Zo is er het ‘budgethuwelijk’, dat bestaat uit een korte ceremonie tegen een gereduceerd tarief. De grote huwelijksceremonies worden langer zodat er meer ruimte is voor persoonlijke inbreng. Gratis huwelijken worden alleen nog maar mogelijk voor eigen inwoners.

Magische momenten

Naast de officiële huwelijksceremonies kunnen binnenkort ook zogenaamde ‘Magische momenten’-ceremonies geboekt worden. Dit zijn ceremonies die geen juridische status hebben, maar  waarbij wordt stilgestaan bij bijzondere gebeurtenissen in iemands leven. Bijvoorbeeld een 25- of 50-jarige bruiloft, een langere periode na een overwonnen ziekte of een echtpaar dat de huwelijksbelofte wil overdoen. Er volgt dan een persoonlijke ceremonie waarin een speciale akte/oorkonde wordt afgegeven.

Huwelijks-pakketten

Er zijn diverse pakketten samengesteld die bij een (huwelijks)ceremonie geboekt kunnen worden. Zo kunnen ceremonies in het gemeentehuis aangekleed worden met extra bloemen, een rode loper of champagne na de ceremonie. Voor LHBTI-paren is een speciaal pakket beschikbaar, bijvoorbeeld door regenboogaccenten in de aankleding van de huwelijkslocatie.

24/7 trouwen

Grote huwelijksceremonies en ceremonies in het teken van Magische Momenten kunnen 24 uur per dag, 7 dagen in de week en overal in de gemeente Valkenburg aan de Geul worden gehouden.

Op dit moment gelden de regels van de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Zuid-Limburg van 14 oktober 2020: hierin staat dat voor een huwelijksvoltrekking buiten een maximum van 40 mensen is toegestaan en binnen mogen 30 mensen in één ruimte zijn. Er dient voldoende ruimte te zijn op de locatie om mensen op anderhalve meter afstand van elkaar te laten zitten.

Meer nieuws