Openbare toiletten in centrum bij HEMA

Geplaatst op vrijdag 23 oktober 2020

Eind september zijn de openbare toiletten op het Th. Dorrenplein opgeruimd. Ze werden de laatste weken nauwelijks gebruikt omdat de horecabedrijven weer open waren en mensen daar van de toiletten gebruik konden maken. Nu een tweede COVID-19 periode van “gesloten horecabedrijven” is aangebroken, wordt de wens geuit om de toiletten terug te plaatsen.

Openbare toiletten weer terug in het centrum

In overleg met de HEMA Valkenburg is ervoor gekozen om twee toiletten in het pand open te stellen voor het winkelend publiek. De HEMA stelt haar accommodatie gratis ter beschikking. De gemeente betaalt de kosten van het personeel dat wordt ingezet voor het beheer en onderhoud. Dit omdat het bedrijf zelf hiervoor – zeker door de crisis – geen extra personeel in kan zetten.
Door de openstelling van een tweede toilet worden eventuele wachtrijen tot een minimum beperkt. Het toiletpersoneel zorgt ervoor dat wachtenden op gepaste afstand van elkaar blijven.

Openingstijden toiletten HEMA

De openingstijden van de toiletten zijn gelijk aan de tijden waarop de HEMA geopend is:

  • Maandag tot en met vrijdag 09.00 - 18.00 uur
  • Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur (vanaf 1 november tot 18.00 uur)
  • Zondag van 12.00 tot 17.00 uur (vanaf 1 november)

Evalueren en mogelijk aanpassen

Het gebruik zal wekelijks door de gemeentelijke werkgroep COVID-19 worden geëvalueerd. Mocht dit alternatief niet voldoende blijken te zijn, dan zal alsnog gekozen worden voor uitvoering van het duurdere alternatief, namelijk het plaatsen van toiletunits op het Theodoor Dorrenplein.

Meer nieuws